MHP’li Öztürk’ten kongre sürecinin durdurulmasına ilişkin açıklama

MHP’li Öztürk’ten kongre sürecinin durdurulmasına ilişkin açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkeme kararıyla kongre sürecinin durdurulmasıyla ilgili olarak, "Kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkeme kararıyla kongre sürecinin durdurulmasıyla ilgili olarak, "Kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12'inci sulh hukuk mahkemesinin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur" dedi.

MHP Genel Başkanı Öztürk, kongre süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Bilindiği üzere, 8 Nisan 2016 tarihinde Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayının Tüzük değişikliği gündemiyle Olağanüstü Toplantıya Çağrılması konusunda Üç Kişilik Kayyım Heyeti görevlendirilmiştir" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

"Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı hakkında Genel Merkezimiz tarafından Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesine temyiz başvurusunda bulunulmuştur. Bu nedenle Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesinin bahse konu kararı henüz kesinleşmemiştir. Daha önce de Genel Merkezimiz tarafından yapılan basın açıklamalarıyla vurgulandığı üzere Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesinin kararı Türk Medeni Kanunu'nun 75/2'inci maddesi uyarınca verilmiş olup, HMK 367/2'inci maddesi uyarınca kesinleşmeden uygulanması mümkün değildir. Karar henüz Yargıtay İncelenmesinden geçerek kesinleşmediği için, Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından atanan kayyım heyetinin görevi de başlamamıştır. Ancak tüm bu hukuki gerçeklere rağmen Kayyım Heyeti tarafından 15 Mayıs 2016 tarihinde Büyük Kurultayın Toplanacağı kamuoyuna duyurulmuş ve de Partimiz Delegeleri "Korsan Kongreye" davet edilmiştir. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisini henüz hiçbir yetkisi olmadan Büyük Kurultay'a davet etmek teşebbüsünde bulunan Kayyım Heyetinin "kaos yaratma girişimi" birçok üst kurul delegemiz tarafından tepkiyle karşılanmış ve Genel Merkezimize ulaşan onlarca üst kurul delegesi, bu hukuksuz duruma karşı Anayasanın 36'ıncı maddesine dayalı olarak hukuki mücadele başlatmak istediklerini ifade etmişlerdir."

"KONGRE ÇAĞRISI DA DAHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN İŞLEMLER İHTİYATİ TEDBİR YOLUYLA DURDURULMUŞTUR"

MHP'nin çeşitli kademelerinde yönetici durumunda bulunan ve üst kurul delegesi sıfatı taşıyan mensuplarının, bulundukları il ve ilçelerdeki Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulara başlamış olduklarını ve bugün itibariyle birçok başvurunun gerçekleştiği bilgisini taraflarına ulaştığını belirten Öztürk, "Bu başvurular neticesinde, şu an kararı verilmiş ve Genel Merkezimize ulaşmış bulunan iki adet mahkeme kararı bulunmaktadır. Nitekim Tosya İlçe Başkanımız ve aynı zamanda üst kurul delegemiz bulunan Muvaffak Etyemez tarafından Kayyım Heyeti aleyhine açılmış bulunan muarazanın önlenmesi davası neticesinde Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, ve yine Sivas İli Gemerek İlçesi Teşkilat Başkanımız ve üst kurul delegemiz Sayın Erdal Genç tarafından Kayyım Heyeti aleyhine açılmış bulunan muarazanın önlenmesi davası neticesinde Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12'inci sulh hukuk mahkemesinin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur. Bu iki karara ek olarak yine üç üst kurul delegemiz tarafından bir ilimizde yapılan benzer başvuru üzerine üç adet ihtiyati tedbir kararının daha verilmiş bulunulduğu ve de basın toplantısı aşamasında henüz tebliğ işlemlerinin tamamlanmamış olması nedeniyle Genel Merkezimize ulaşmadığı üst kurul delegesi arkadaşlarımız tarafından ifade edilmiştir. Bu kararlar bugüne kadar MHP Genel Merkezi tarafından ifade edildiği üzere Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının kesinleşmeden uygulanamayacağını teyit etmiş olduğu gibi, Kayyım Heyetinin Yasal Olmayan Teşebbüslerinin de Yargı Organları eliyle durdurulması anlamına gelmektedir" ifadelerini kullandı.

"5 ADET OLAN İHTİYATİ TEDBİR KARARLARININ SAYISININ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ARTARAK DEVAM EDECEĞİ DÜŞÜNMEKTEYİZ"

Öztürk, dün ve bugün MHP Genel Merkezinden bu konuda hukuki yardım talebinde bulunan Üst Kurul Delegelerinin sayısının yaklaşık olarak 100 civarında olduğunu, dün ve bugün yaklaşık olarak 60 üst kurul delegelerinin bu konuda Genel Merkeze hukukçuları tarafından hukuki yardımda bulunduklarını belirterek, "Pazartesi gününden itibaren çok sayıda üst kurul delegemiz de bu hukuksuzluk karşısında Kayyım Heyeti aleyhine davalar ikame etmeye devam edecektir. Şu an için 5 adet olan ihtiyati tedbir kararlarının sayısının önümüzdeki hafta artarak devam edeceği düşünülmekte olup, Genel Merkezimize ulaşan mahkeme kararları basınla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.