Mhp'li Vural'dan "17-25 Aralık” Operasyonlarına İlişkin Açıklama

Mhpli Vuraldan 17-25 Aralık” Operasyonlarına İlişkin Açıklama
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "17-25 Aralık sürecinde rüşvet ve yolsuzluktan hesap vermek isteyenler savcılara, adli kolluğa, hakimlere, adalet yapımıza darbe vurdu, hürriyetlerimizi kısıtladılar" dedi.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "17-25 Aralık sürecinde rüşvet ve yolsuzluktan hesap vermek isteyenler savcılara, adli kolluğa, hakimlere, adalet yapımıza darbe vurdu, hürriyetlerimizi kısıtladılar" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın kapanış görüşmelerinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Davutoğlu hükümetinin ilk bütçesini görüşüyoruz ama bugün Sayın Davutoğlu yok burada. Bu salonlarda sadece 3 bakan, 33 vekil var" şeklinde konuştu.

Başbakan’ın kendi bütçesini parlamentoda dinleyecek cesareti olmadığını savunan Vural, "Bütçesine sahip çıkmıyorsa, o zaman bu bütçeye neden 'hayır' dememiz gerektiği gayet açık ve net ortaya çıkıyor. Bir başbakan bütçesine sahip çıkamıyor. Bir başbakan kendisi için yapılan başbakanlık binasını bile selefine terk edip götürmesine izin vermiş bir başbakan. Bakanlar Kurulu'nun kimin başkanlığında toplanacağını eski bir milletvekili aracılılığıyla öğrenen bir başbakanın bütçesine bu milletin aziz vekilleri nasıl 'evet' diyebilir? Böyle bir başbakanın bütçesi millete ne hayır getirebilir? Onun için MHP olarak biz böyle bir anlayışla devleti yönetenlere, halkın bütçesine sahip çıkamayan bir başbakanın bütçesine peşinen 'hayır' demeyi bir görev addediyoruz" dedi.

"Rüşvet ve yolsuzluk bir ur gibi" diyen Vural, "Devleti felç eder, adaleti felç eder ama 17-25 Aralık sürecinde rüşvet ve yolsuzluktan hesap vermek isteyenler savcılara, adli kolluğa, hakimlere, adalet yapımıza darbe vurdu, hürriyetlerimizi kısıtladılar. Twitter'ı, Facebook'u yasakladılar, hepimizi makul şüpheli haline dönüştürdüler, hepimizin mal varlığına el koyma hakkı getirdiler" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.