Midyat Ziraat Odası Başkanlığı'ndan Çiftçilere Bilgilendirme Semineri

Midyat Ziraat Odası Başkanlığından Çiftçilere Bilgilendirme Semineri
Mardin'in Midyat ilçe Ziraat Odası Başkanlığı 2015 yılı çiftçi kayıt sistemi yenileme uygulamaları, tarımsal eğitim ve yayım hizmet ve projeleri hakkında, çiftçilere, muhtarlara seminer verdi.

- Mardin'in Midyat ilçe Ziraat Odası Başkanlığı 2015 yılı çiftçi kayıt sistemi yenileme uygulamaları, tarımsal eğitim ve yayım hizmet ve projeleri hakkında, çiftçilere, muhtarlara seminer verdi.

Işıklar Mahallesi'nde bir restoranda düzenlenen seminere, Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve tarım danışmanları katıldı. Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen, seminerde yaptığı konuşmada çitçi kayıt sistemine 2014-2015 yılı olmak üzere iki defa başvurusu yapılacağını söyledi. Evsen, “Çiftçilerimiz 2014 yılı çitçi kayıt sistemine başvurularını 30 Haziran - 01 Ekim 2014 tarihi mesai bitimini kadar; bu sene içerisinde 1 Eylül-31 Aralık 2014 tarihleri arasında da 2015 yılı çitçi kayıt sistemine başvurularını yapacaklardır. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için, bu tarih aralıklarına dikkat etmeleri gerekir. Yapılan uygulamalarla bir yıl içerisinde çiftçilerimizin iki defa mazot gübre desteği alacaklardır” dedi.

Midyat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Mehmet Ay ise; “2015 çiftçi kayıt sistemi başvurularında 2015 üretim yılı için hali hazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Çiftçiler tarafından beyan edilen ve çiftçi kayıt sistemi kaydedilen araziler üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için çiftçi başvuruları 15 Mart 2015 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir. Ürünlerin uydu takip sistemiyle takip edileceğinden beyanların doğru ve düzgün verilmesi gerekir” diye söyledi.

Tarım Danışmanı Cuma Uçaş da Midyat Ziraat Odası'nın tarımsal eğitim ve yayım hizmetini aktif olarak verip saha çalışmasını üç tarım danışmanıyla sürdürdüğünü kaydetti. Uçaş, “Midyat'ın 30 mahallesinde dört çiftçiye badem ve Antep fıstığı bahçesi kurmak için toplamda altı yüz dönüm alanda fidan dağıtımı için proje hazırlanıp Orman ve Su Müdürlüğü'ne gönderildi. Tarımsal yayım sözleşmesi imzaladığımız 15 çiftçinin bağlarında, zirai ilaç, gübre ve tarım alet ve ekipman temini projesi hazırlanıp GAP (GAP TEYAP) Başkanlığı'na gönderildi. Yirmi köye üzüm sıkma ve şıra depolama projeleri ve hazırladıkları; budama bitki hastalık ve zararlıları eğitimleri ve çiftçi teknik gezileri ve projeleri düzenlemektedir" ifadelerini kullandı.

MİDYAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI'NDAN ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.