Midyat’ta Zamlanan Emlak Vergisine Tepki

Midyat’ta Zamlanan Emlak Vergisine Tepki
Mardin’in Midyat İlçe Belediyesi tarafından emlak vergisine yapılan zam, vatandaşların tepkisine neden oldu.Midyat Belediyesi’nin emlak vergisine yaptığı zamma tepki göstermek amacıyla bazı sivil topl...

Mardin’in Midyat İlçe Belediyesi tarafından emlak vergisine yapılan zam, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Midyat Belediyesi’nin emlak vergisine yaptığı zamma tepki göstermek amacıyla bazı sivil toplum örgütleri ve vatandaşları belediye önünde toplandı. Gurup adına Midyat Eğitim ve Sağlık Platformu adına basın açıklamasını Rıfat Direkçi basın açıklaması yaptı. Enflasyonun yüzde 7 olduğu bir dönemde yüzde 800 oranında yapılan bir vergi zammının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Direkçi açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İlçemizde müstakil dairelerde oturan vatandaşlarımızın çoğu inşaat işçisi olup etinden tırnağından artırdıklarıyla evlerini yapmışlardır. Bu insanların bu yüksek vergiyi ödemeleri mümkün değildir. Yapılan son emlak vergisi zammının hiçbir izahı bulunmamaktadır. Bu zammı imzalayanların rahat uyuyup uyumadıklarını merak ediyoruz. Midyat, New York ya da Londra’nın bir ilçesi değildir. Yüksek emlak vergisi koyan bu anlayışın hizmet ederken Afrikalaşması ama vergi zammına gelirken Avrupalaşmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz uzayda yaşamıyoruz ve Mardin’in tek ilçesi de değiliz. Alışveriş merkezi mantığı ile hareket edip, önce yüzde 700 hatta yüzde 800’e varan zam yapıp daha sonra bir müjdeymiş gibi basını karşısına alıp , yüzde 15-20’lik indirimi duyurmak şark kurnazlığından öte bir şey değildir. Halkımız ve biz STK’lar olarak talebimiz Midyat Belediyesi tarafından alınan ve astronomik düzeydeki emlak vergilerinin, en azından diğer ilçelerde uygulanan şekliyle olması veya enflasyon oranında yapılmasıdır. Yani makul bir düzeyde olmasıdır. Yıllardır hizmette yoksun olan kadim şehir Midyat’ımızın bu astronomik zam ile daha da geriye gideceğini düşünüyoruz. Muhtarlara imzalatılarak yapılan bu fahiş zamda muhtarların yanıltıldığına ve muhtarların baskı altında kaldıklarına inanıyoruz. Bu zammın altına imza atan muhtarları halkın tarafına ve bir an önce imzalarını geri çekmeye davet ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

MARDİN’İN MİDYAT İLÇE BELEDİYESİ TARAFINDAN EMLAK VERGİSİNE YAPILAN ZAM, VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.