"Millet Kendini Ateşe Atmıştır"

Millet Kendini Ateşe Atmıştır
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gazi Meclis’in milli mücadeleyi yöneterek başarıya ulaştırdığını söyleyerek, milletin kendini ateşe atarak o yangın ortamında mücadele ettiğini belirtti.TBMM Genel Kurulu, TB...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gazi Meclis’in milli mücadeleyi yöneterek başarıya ulaştırdığını söyleyerek, milletin kendini ateşe atarak o yangın ortamında mücadele ettiğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu, TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplandı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletin 94 yıl önce Anadolu’da yeni bir başlangıç yaptığını belirterek, "Bayrak düştğü yerden kaldırılmış ve Türk milletinin istikbalinde yeni ufuklar açılmıştır. Hürriyet ve bağımızlığımızdan asla vazgeçemeyeceğimiz bütün dünyaya ilan edilirken, Anadolu yeniden barış ve huzura kavuşmuştur. İstiklal mücadelemizin kahramanları o zor şartlarda büyük destanlar yazmıştır. Son bir buçuk asırdır tökezleye tökezleye yürümeye kendisine istikamet çizmeye çalışan Türk milletini yeniden ayağa kaldırmanın mücadelisinde olmuşlardır. Modern dünyanın kazanımlarını ülkemize getirmenin, bilimin hakim olmasının mücadelesini vermişlerdir" dedi.

Gazi Meclis’in milli mücadeleyi yöneterek başarıya ulaştırdığını anlatan Çiçek, milletin kendilerini ateşe atarak o yangın ortamında mücadele ettiğini ifade etti. Toplumsal sorunlara hukuku esas alarak çözümler bulabileceğini söyleyen Çiçek, "Meclisinin açılışını çocuklarına bayram olarrak armağan eden tek ülke olarak onlara daha gelişmiş bir demokrasi bırakmak ortak sorumluluğumuzdur. Devletimizin devamı, milletimizin bekası Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olmasınının güvencesi çocuklarımız ve gençlerimizdir, yarının aydınlık Türkiyesini onlar yürütecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.