Milletvekili Aday Adayı, Yırtık Çorap Ve Kıyafetlerle Çanakkale Ruhunu Hatırlattı

Milletvekili Aday Adayı, Yırtık Çorap Ve Kıyafetlerle Çanakkale Ruhunu Hatırlattı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili aday adayı Ayhan Dolanay, Çanakkale Savaşı’nın simgesi haline gelen iki gencin kıyafetlerini giyerek basınla bir araya geldi. Ayhan Dolanay, o dönemd...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili aday adayı Ayhan Dolanay, Çanakkale Savaşı’nın simgesi haline gelen iki gencin kıyafetlerini giyerek basınla bir araya geldi. Ayhan Dolanay, o dönemdeki kıyafetleri giymesinin amacını, Türkiye Cumhuriyeti’nin zor şartlarda kurulduğuna vurgu yapmak şeklinde açıkladı.

Çanakkale Savaşı’nın simgesi haline gelen yırtık kıyafetli, ayakkabısız iki çocuğun kıyafetlerini andıran kıyafetlerle basınla bir araya gelen CHP Antalya Milletvekili aday adayı Ayhan Dolanay, Türkiye Cumhuriyeti’nin zor şartlar altında kurulduğunu belirterek

"Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Anadolu insanı Türk, Kürt, Arabı, Çerkezi, Lazı, Alevisi emperyalizme karşı büyük bir mücadele vermiştir. Kahramanlık destanı yazmıştır. Bugün geldiğimiz noktalar unutulmakta, unutturulmaya çalışılmakta. Bu kıyafeti Cumhuriyetin ilk yıllarında, Cumhuriyet kurulurken, İstiklal Savaşı verilirken, Osmanlı’nın son döneminde insanların nasıl bir ortamda mücadele ettiğini ve hangi şartlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunun hatırlanması için giydim" dedi.

Türkiye’nin 7 Haziran 2015 seçimlerine giderken zor şartlar altında olduğunu söyleyen Dolanay, "Ama diyoruz ki bu sorunların hiçbiri çözülmez değildir. 2015 seçimlerinden sonra bu sorunlar çözülecektir. Çünkü Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllardaki çalışma ortamlarından daha ağır bir ortam yoktur mücadele için. Bu mücadele ortamında var olduğumuzu göstermek için böyle bir kıyafet giydim" diye konuştu.

Dolanay, aday adayı olmasının nedenini şu sözlerle açıkladı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin tüm kazanımları bir saldırı altındadır. Bir milletvekili çıkıp diyor ki ’90 yıllık Cumhuriyete reklam arası’ verdikten sonra, İsmet İnönü’ye dil uzatmaktan çekinmemiştir. Dünyanın bildiği gerçekler de var. Türkiye 195 ülkenin incelendiği Freedom House’un 2015 yılı dünya özgürlük raporunda, Burkina Faso, Mozambik ülkeleri ile aynı kategoride yer almıştır. İç Güvenlik Yasası ile de Türkiye’de var olan ‘kısmi özgürlük’ tamamen yok edilecektir. Bu ve buna benzer çok sayıda olumsuzluk var. İşte tüm bu olumsuzluklara dur demek için 30 yıldır üyesi olmaktan gurur duyduğum CHP’den milletvekili aday adayıyım."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.