Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş’ten, Başbakana Sert Eleştiri

Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş’ten, Başbakana Sert Eleştiri
CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Adıyaman’da yaptığı bir takım inceleme ve geziler sonrası yaptığı basın açıklamasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi.

- CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Adıyaman’da yaptığı bir takım inceleme ve geziler sonrası yaptığı basın açıklamasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Adıyaman İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ile partililer katıldı. Yapılan basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, “Sayın Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Milletvekili ama hem de Adıyaman’ımızın da denetmeni kendisi. Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarından dolayı hem de denetmen olarak ilimizde bulunmakta. Kendilerini Adıyaman’da ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. 10 Ağustosta Türkiye’nin kaderini değiştirecek çok önemli bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. 12 yıldır adı ak olan ama icraatlarıyla ülkeyi karanlık noktalara götüren AKP’nin başındaki Recep Tayip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilmesi dahilinde Türkiye’yi gerçekten karanlık günler bekliyor. Bu nedenler Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere bir çok siyasi partinin destek verdiği bir çatı adayı olarak önerdik. Ve kendisinin arkasında durarak cumhurbaşkanı seçilmesi için elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını belirterek basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, “İktidar partisi yolun sonuna gelmiştir. Bir başbakan var, cumhurbaşkanı olacağım diyor, başbakanlıktan istifa etmiyor. Korkusu olmayan adam cumhurbaşkanlığını kazanacağına garantisi olan bir adam bir kere kendi mevkisini ahlaki olarak terk etmesi lazım. Başbakanlıkta kamu görevidir. Cumhurbaşkanlığına adaysa başbakanlıktan istifa etmelidir, en azından vekaletini vermesi lazım bunu da yapmıyor. Demek ki, kendisine güvenen bir başbakan değil. Vatandaş başbakanın özellikle sert tutumundan dolayı saldırgan memleketi bölücü konuşmalarından dolayı başbakana büyük bir tepki duruyor. Memleketi adeta birkaç gruba ayıracak eylemlere, davranışlara girişti. İnsanlar bundan rahatsız ve birçok insan Adalet ve Kalkınma Partisi dahil başbakanın cumhurbaşkanlığından tedirgin. Bizde diyoruz ki bu başbakandan cumhurbaşkanı olmaz” dedi.

MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ’TEN, BAŞBAKANA SERT ELEŞTİRİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.