Milletvekili Kılıç, Ekinözü’nden güçlü bir ‘evet’çıkacak

Milletvekili Kılıç, Ekinözü’nden güçlü bir ‘evet’çıkacak
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç 16 Nisanda Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek anayasa değişikliği referandumu çalışmalarını kapsamında Ekinözülülerden destek istedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç 16 Nisanda Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek anayasa değişikliği referandumu çalışmalarını kapsamında Ekinözülülerden destek istedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Beraberindekileri  Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar ve Partiler Karşıladı ilk olarak seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Kılıç burada Partileri ile bir araya gelerek  “ Yapılan bu anayasa değişikliğini vatandaşlarımıza kapsamlı bir şekilde anlatacağız. İnsanların kafasında hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde çalışmalarımızı hep birlikte yapacağız. 16 Nisan’a kadar gece gündüz demeden  Belediye Başkanımızla, İlçe Başkanımızla, milletvekillerimiz ve tüm teşkilatlarımızla ve özelikle bizim için çok önemli olan partilerimizle birlikte çalışacağız dedi.

img_0049.jpg

Seçim Koordinasyon Merkezinde Coşkulu bir kalabalığa hitap eden  Kılıç, Hollanda'nın Türkiye'ye karşı tutumunu sert dille eleştirek  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya toplantılarının komik gerekçeleriyle iptal edilmesinin ardından, Hollanda tarafından önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya kendi konsolosluğumuza giriş izni verilmemesinin her türlü diplomatik teamül ve nezaketten uzak, çirkin davranışlar olduğunu ifade etti.

Kılıç ,’’ Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayetli, milletiyle birlikte hareket eden, eşsiz bir lidere sahip olmasının birçok ülkede rahatsızlık yarattığını, dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin önüne set çekmek, istikrarsızlaştırmak isteyen birtakım güçlerin küresel oyunlarla ülkemizi yeniden karanlık günlere döndürmek istediğini, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Ne Almanya'nın, ne de Hollanda'nın kendilerini asla yıldıramayacağını vurgulayan Kılıç, Türkiye’nin emin adımlarla yoluna devam edeceğini ve hedeflerine ulaşacağını dile getiren AK  Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç,  "Dik durduğumuz için, kendi gündemimizi kendimiz belirlediğimiz için, büyüdüğümüz, geliştiğimiz, geleceğe koşar adım ilerlediğimiz için, yatırımlara hız verdiğimiz için, namerde muhtaç olmadığımız için bunlar başımıza geliyor , Türkiye'yi hiçbir şer gücün yolundan alıkoyamayacağını anlattı.

img_0069.jpg

"Evet" kararıyla birlikte Türkiye'nin 2023 hedefleri başta olmak üzere 2053 ve 2071 hedeflerine daha hızlı ve daha emin adımlarla ulaşacağının  ifade ederek  Kılıç Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi olaylarını da değerlendiren  Kılıç  , Türk milletinin canla, başla mücadele ederek ülkesine, demokrasiye, bayrağına, ezanına sahip çıktığını dile getirdi.

Bu toprakların çok badireler atlattığını, bundan sonra da bu oyunları bozacaklarını kaydeden  Kılıç , “Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bize düşen 15 Temmuz ruhuyla birlik olmak, dik durmak ve devletimizin yanında olmaktır. Bu vatanın yiğit evlatları hiçbir zaman bu vatanın bölünmesine müsaade etmeyecektir. Bayrağın inmesine, ezan seslerinin dinmesine izin vermeyeceğiz. Bu devletin bölünmesine, bu milletin parçalanmasına asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

img_0087.jpg

'GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ HALK'

Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin daha demokratik, daha zengin, daha gelişmiş ve daha güçlü bir ülke olacağını dile getiren Kılıç , "Bu sistem sayesinde daha güçlü Türkiye'nin daha çok kazanan, daha güçlü halkı olacak. Ne kadar çok demokrasi o kadar çok kalkınma, zenginlik ve refah demektir. Günümüz dünyasında demokrasinin tanımı, halkın iradesinin yönetime ne kadar çok yönetime yansıması demektir. Halkın iradesinin yansıması da parlamentonun daha etkin bir yapıya bürünmesidir. Bunun en güzel ve en etkin olacağı uygulama da yeni anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir" diye konuştu.

KADINLARIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç Beraberindeki Heyet ile birlikte AK Parti Ekinözü Kadın Kolları Başkanı Semiye Balkan ile birlikte İçmeler  ve Öztürk Mahallesindeki ev toplantılarında Kadınlara Konuşan Kılıç  ‘’ kadınların sahip oldukları haklarının daha fazla bilincinde olduğunu kaydederek, kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları gerektiğini vurguladı.  , “15 Temmuz’da tankların karşısında kendini siper eden şehitlerimizle aynı duyguları taşıyoruz. Türkiye’yi daha ileri taşımak için, dünyada söz sahibi olmak için bize dar gelen hükümet sistemini değiştirmenin zamanıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle dünyada oyun kurucu haline geleceğiz. Daha büyük, daha istikralı, daha güçlü bir ülke olacağız. Bunun için siz Kadınlarımıza çok görev düşüyor  16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına az bir zamanın kaldı, başta  siz  Hanım Kardeşlerimiz   olmak üzere hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kadınlara referandumda çok büyük iş düştüğünü söyledi.

img_0197.jpg

ÇİFT BAŞLIKLIK ORTADAN KALKIYOR

 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’tan sonra söz alan AK Parti Ekinözü  İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar   Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan  Şakalar , "Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül zihniyetine 'dur' diyeceğiz. Daha demokratik daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. İnşallah Ben özelde Ekinözü, genelde ise tüm halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı görüyorum" dedi.

AVRUPA SINIFTA KALDI

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda polisi tarafından Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesi ve kendisine yapılan medeniyet dışı tutum kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Her fırsatta demokrasiden, ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahseden sözde Avrupalı dostlar,  bu olay karşısında bir kez daha sınıfta kalmıştır. " dedi.

Bir bayan bakana yapılan bu kötü muamele asla kabul edilemeyeceğini belirten Başkan Şakalar  , "Sadece bakanımız Betül Sayan Kaya değil geçtiğimiz hafta diğer bakanlarımıza da Avrupa ülkeleri tarafından yapılan bu kötü tutumu demokratik ve insani değerleri ayaklar altına alınmıştır. Şiddetle kınadığımız bu tutumla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından da en kuvvetli şekilde protesto edildi ve Hollandalı muhataplarımıza bunun karşılığının en ağır şekilde verileceği ifade edilmiştir.

Avrupa’nın  bu faşizan uygulamalarına 16 Nisan'da gereken cevap en güçlü evet ile sandıkta verilecektir." dedi.

Şakalar Konuşmasın devamında ise ‘’ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin seçilmiş siyasetçilerinin kendi ülkelerinde yaşayan halkını ziyaretine bile tahammülü olmayan bu siyasal anlayışın kendi değerleri ile çeliştiğini görmenin uluslararası siyaset açısından koca bir kıta ve dünya için hayal kırıklığı olduğunu  Ülkemize karşı aba altından sopa göstereyim derken demokrasi makyajı ve ifade özgürlüğü peruğu düşen AB'nin kendi sopalarının, demokratik seçimler ile kendi halklarınca kendi kafalarında kırılacağını anlayamamış şekilde davranmaları da demokrasi bilincinden ne kadar uzak bir siyasal zihin yapısında olduklarının da işaretidir. Antidemokratik siyasetçilere 16 Nisan'daki Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında hem Avrupa'daki, hem de ülkemizdeki vatandaşlarımız kuvvetli bir evet diyerek en güçlü cevabı vereceklerdir dedi.

Şakalar Son olarak ise "Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği faydaları bir başlık altında toplayalım istedim. Neden 'evet'? Hükümet kurulmama, siyasi belirsizlik ortadan kalkıyor. Güvenoyunu meclis değil millet veriyor. Hızlı karar hızlı icraat reform yapan etkin yönetim modeli. Kurumları hızı çalıştıran bir işleyiş, bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. Çift başlılık ortadan kalkacak. Meclis kanun hükümet icraat yapacak. Terörle etkin mücadele edilecek. Meclis Cumhurbaşkanı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili halkla sürekli temas halinde olacağı için halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak. Uluslararası sorunların çözümünde söz sahibi olmak konusunda elimiz güçlenecek. Cumhurbaşkanının siyasi sorumluluğu doğuyor. Görevde ehliyet liyakat ön plana çıkıyor. Performansa dayalı görev değişiklikleri hızla yapılabiliyor. Kurumsal düzenlemeler ile uğraşmayan meclis asli görevi olan kanun yapımına odaklanıyor. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Temsiliyet geniş tabana yayılacak, artan nüfusun mecliste temsili sağlanacak. 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemlerinde kriz çözme ve uzlaşma kültürü gelişiyor. Cumhurbaşkanı'na denetim ve cezai sorumluluk geliyor. OHAL terörle mücadeleyi hedeflediği için güveni artıyor. Vatandaş özgür iradesini sandığa yansıtıyor. Yargıda birlik geliyor. Asker sivil ayrımı kalkıyor. Askeri mahkemeler sadece savaş ortamında kurulabiliyor. HSK'nın çoğunluğunu oluşturan 7 üye meclis tarafından seçiliyor. Yargı kurumu üyeleri arasında rekabet ve gruplaşma son buluyor."dedi.

ÇELEĞEN;  ATILAN HER ADIMDAN RAHATSIZ OLAN AVRUPA VAR

Atılan her adımda, hayata geçirilen her medeniyet projesinde, büyük bir darbeyle karşı karşıya kalındığını, başta uluslararası şer odakları olmak üzere Türkiye'nin gelişmesinin istenmediğini İfade eden Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen  Parti’nin temel unsurunun hizmet olduğunu, vatandaşlara hizmet eden, onların sorunlarını yerinde dinleyip çözüme kavuşturan bir politika izlediklerini  İfade eden  Çeleğen Türkiye’nin gelişmesine engel olamaya çalışanlara dün gece hepimiz tanıklık ettik  Hollanda’da Türkiye Cumhuriyetin Bakanı hanımefendi Dr. Fatma Betül Sayan  konsolosluğumuza  giderken Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanlar tarafından durduruldu  Orada yaşayan Gurbetçilerimizden Allah razı olsun hep birlikte 15 Temmuzun örneğini sergilediler  ellerine Türk Bayraklarını alan vatandaşlarımız dimdik şekilde durdular. 

 Demokrasiden nasiplerini almamış Avrupa bize demokrasiden bas ediyorlar öncelikle kendilerine bir baksınlar 8 Mart dünya kadınlar günün üzerinden daha uzun bir zaman geçmedi 4 gün oldu bir bayana yapılan bu haksızlık aslında Türki Milletine ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a yapıldı Osmanlından sonra titrediği tek lider Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan  16 Nisanda bu halkımız İnşallah tarih yazacaklar  Sayın bakan bizim onurumuzdur, şerefimizdir Hollanda ayağına sıkmıştır.  5 dakikada tank kullanmasını öğrenen,elinde demir sopayla f-16'nın üzerine çatıdan atlamaya çalışan,abdestini alarak şehid olmaya koşan bir ecdada sen üç-beş tane İT'inle engel olamazsın.Saflar sıklaştı,gerisini sen düşün Avrupa artık   Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Başbakanımız Binali Yıldırım’ın o vizyonu, o azmi, o iradesi sayesinde, Türkiye artık dünyada söz sahibi. Her alanda gelişmekteyiz. Başkanlığa Evet kampanyasını siz değerli seçmenimizle birlikte yürüteceğiz. Ayağa kalkarsak, çalışırsak daha güçlü olacağız. Diyoruz ki; bu ülkede 15 Temmuz sonrası artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhurbaşkanımızla birlikte, yeni bir Türkiye'yi, yeni bir anayasa ile buluşturmuş olacağız. Cumhurbaşkanımızı millet seçti. Halka karşı sorumluluğu var. Koşuyor, terliyor, komuta ediyor, gücünü sandıktan, milletten, hepimizden alıyor. O bizim başkanımızdır. Çalışmalarımıza hız vermeli, kapı, kapı dolaşarak her seçmene ulaşmalıyız. Güçlü Anayasa ile kutlu yola devam edeceğiz.’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.