Milletvekili Yetiş’ten, Ramazan Fırat Açıklaması

Milletvekili Yetiş’ten, Ramazan Fırat Açıklaması
AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde evinde olarak bulunan Adıyamanlı üniversite öğrencisi Ramazan Fırat nedeniyle açıklamalarda bulundu.Yetiş, “Geçtiğimiz...

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde evinde olarak bulunan Adıyamanlı üniversite öğrencisi Ramazan Fırat nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Yetiş, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan menfur bir hadise sonucu hayatını kaybeden Ramazan Fırat ile ilgili adli süreci yakından takip ediyoruz. Konuyu hem Adalet Bakanlığı düzeyinde hem de soruşturmayı takip eden Kırklareli Başsavcılığı düzeyinde yakından takip etmekteyiz. Şu anda gözaltında olan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, adli tıpa gönderilen inceleme taleplerinin en hızlı şekilde sonuçlanması için de girişimlerde bulunduk. Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreçte hiçbir siyasi grubun, gençlerimizin kanı üzerinden siyasi hesaplar içerisine girmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.

Bazı basın organlarında çıkan ve belirli çevreler tarafından gündeme getirilen, bu cinayetin siyasi bir hesaplaşma ve Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayların intikamı olduğu yönündeki söylentiler, soruşturmanın şu ana kadar geldiği safahat itibariyle tamamen yalan, maksatlı açıklamalar olarak görülmektedir. Nitekim Kırklareli Başsavcılığı’nın bugün yaptığı basın açıklamasında da olayın siyasi hesaplaşma olduğu yönünde hiçbir bilgi, belge ve tespit olmadığı açıkça ifade edilmiştir.

Kendileriyle aynı köyden olduğum ve hepsini yakından tanıdığım Fırat ailesi, evlatlarının acıları yanında bu acı üzerinden birilerinin siyasi rant hesabına girmelerinden son derece müteessir olmuşlar ve bu duruma tepki göstermişlerdir. Bu acı karşısında başta hepimiz Fırat ailesinin yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz. İnanıyorum ki faillerin bir an önce yakalanması acımızı biraz olsun hafifletecektir. Cenab-ı Allah’tan Ramazan kardeşime rahmet, Fırat ailesine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.