‘Milli birlik ve beraberlikle cumhuriyetimizi yükselteceğiz’

‘Milli birlik ve beraberlikle cumhuriyetimizi yükselteceğiz’
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 29 Ekim cumhuriyet bayramını kutladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 29 Ekim cumhuriyet bayramını kutladı.

Başkan mahçiçek mesajında şunları söyledi;

Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü, bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.  Bize Cumhuriyeti miras bırakan Atatürk ve silah arkadaşları neznin de tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin bu müstesna gününü kutluyoruz

Güzel ülkemizi 100 sene önce almaya çalışanların bugün halen aynı amaçları güderek hareket ettiklerini görmekteyiz. Bizlere düşen tüm bu tehlikelere karşı tek yürek olup, milletin iradesine sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi yükseltmektir. Cumhuriyet, tarihimizde, Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtıdır. Ecdadımızın bizlere ve gelecek nesillere bıraktığı bu kıymetli mirası koruma ve yüceltme konusunda milletimizin her bir ferdi aynı inancı ve sorumluğu benliğinde taşımakta, ülkemizi el birliği ile geleceğe taşıma noktasındaki gayretini sürdürmektedir.

Cumhuriyetimiz her atlattığı badirede, yüce Türk milletinin azim ve kararlılığıyla gençleşip yeniden doğmakta. Büyük bir inançla sürdürdüğümüz kurtuluş mücadelemizin bir sonucu olarak ilan edilen Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü emin adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla Cumhuriyet ile demokrasiyi taçlandırarak, 'muasır medeniyetler' hedefine daha fazla yakınlaşmıştır

Mânâ ve gücünü aziz milletimizin birlik ve beraberlik şuurundan alan cumhuriyetimiz, istişari bir yönetim şekli olması bakımından, bir milletin idaresi için en ideal sistemdir. En zor şartlarda dahi ümitsizliğe kapılmadan yürütülen bu var olma mücadelesinde hür ve bağımsız yaşamak kararlılığından bir an olsun taviz vermeyen milletimiz, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile geçmişte var olduğu gibi gelecekte de var olacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

“Tek bayrak, Tek millet, Tek vatan” ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz.

Bu önemli günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin kalbinde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, dualarımızla anıyoruz,  gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.