Milli Parklar Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyor

Milli Parklar Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne bağlı av koruma ekipleri, kaçak avcılara göz açtırmıyor. Av koruma ekipleri, bir ay içerisinde 7 kaçak avcı yakalayarak haklarında yasal işlem yaptı.

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne bağlı av koruma ekipleri, kaçak avcılara göz açtırmıyor. Av koruma ekipleri, bir ay içerisinde 7 kaçak avcı yakalayarak haklarında yasal işlem yaptı.

Av sezonunun başlamasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran av koruma ekipleri, bu kapsamda usulsüz avlanmanın özellikle yoğun gözlendiği bıldırcın kuşunun avlanmasına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Av koruma ekipleri, av koruma ve kontrolleri esnasında İnebolu ilçesinde bir gecede 7 kaçak avcı ile birlikte avcılıkta kullanılması yasak olan malzemeleri yakaladı. İnebolu ilçesinde İstiklal Devlet Avlağı sınırları içerisinde kalan Geriş Tepe Manastır mevkisinde yakalanan usulsüz olarak avlanan avcılara ait 7 kepçe, 5 el feneri veya projeksiyon, 1 takım ses cihazı ele geçirilerek Milli Parklar ekipleri tarafından el konuldu. Ayrıca, av koruma ekipleri, yakalanan 7 kaçak avcı hakkında da belirtiler kanun kapsamında cezai işlem uyguladı. Av koruma ekipleri, yıl boyunca sürdürdükleri kontrol esnasında 238 kişiyi kontrol ederek, bunlardan 65 kişiye usulsüz avlandığı gerekçesiyle toplam 43 bin 261 TL idari para cezası uyguladı.

MİLLİ PARKLAR KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.