Mimar Adaylarının Kuşadası Projeleri Sergilendi

Mimar Adaylarının Kuşadası Projeleri Sergilendi
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri Kuşadası için ürettikleri projeleri İbramaki Sanat Galerisi’nde sergiledi.Bir süre önce Kuşadası’na gelerek, Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı...

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri Kuşadası için ürettikleri projeleri İbramaki Sanat Galerisi’nde sergiledi.

Bir süre önce Kuşadası’na gelerek, Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret eden ve proje üretecekleri alanı yerinde inceleyen öğrencilerin ürettikleri projeler oluşturdukları projeler için düzenlenen serginin açılışı yapıldı. Kaya Aldoğan lisesi bitişiğindeki eski top sahası için hazırlanan projeler ile ilgili olarak açıklama yapan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu; "Bu projeler, güz döneminde yapılmış 4. sınıfların ilk dönemi ve diploma dönemi projeleridir. Geçtiğimiz dönem Kuşadası’nda, Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Tariş bölgesini ve de Kuşadası’nda top sahası olarak bilinen eski futbol sahası ve yanındaki liseyi çalıştı öğrencilerimiz. Bildiğiniz gibi Tariş bölgesi şu anda atıl bir bölge, uzun yıllardır otopark olarak kullanılıyor. Onun karşısındaki boş alan da aslında Kuşadası’nın belleğinde yer etmiş olan çeşitli törenlerin yapıldığı, futbol karşılaşmalarının oynandığı, nice Kuşadalı gencin eğitim gördüğü önemli bir kamusal alan. Bu bölgelerin yeniden ele alınması, yeniden kente kazandırılması konusunda 3 aylık bir düşünme ve çalışma süreci geçirdik ve bu süreç sonucunda buradaki çalışmalar ortaya çıktı. Bu çalışmada emeği geçen öncelikle hocalarım Melis Varkal, Hande Godaman’a sonrasında ise Kuşadası Belediyesine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

- "PROJELERE HAYRAN OLDUK"

Kuşadası Belediye Meclis İmar Komisyonu üyesi Ali Genç de proje üreten gençlere teşekkür ederek başladığı konuşmada; "Geçen yaz sonu Yaşar Üniversitesi’nden arkadaşlarımızı davet ettik. Kuşadası’nın artık iyi projelere ihtiyacı olduğunu bildiğimiz için ve artık tamamen bilimsel çevrelerden proje edinmek istediğimiz için Yaşar Üniversitesi’nin yardımlarını istedik. Sağ olsunlar kendileri bu konuya çok ilgi gösterdiler. Kuşadası’ndaki bir alanın seçilmesi ve projelendirilmesi taleplerini kendilerine ilettik ve onlar top sahası, Kaya Aldoğan Lisesi ve Tariş’in olduğu araziyi çalışmak istediler. Yaklaşık 2 ay çalışma sonrası ön jürilerini izledik, bizlere olgunlaşmaya başlayan projelerini sundular. İki ay daha çalıştıktan sonra bizleri final jürisine davet ettiler ve projelere hayran olduk. Bugün tüm bu sunumları burada sizlerle paylaşmak için sergiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Sevil Sarıyıldız da "Binalar kültürümüzün en kalıcı ögeleri, Onları çok büyük bir itinayla tasarlamalıyız, tasarlanmış binaları da çok büyük bir itinayla yenilememiz gerekiyor. Ben Seçkin hocamın Kuşadalı olduğunu yeni öğrendim. Bugün de İbramaki Sanat Galerisi binasının Kutucu Ailesi’nin Kuşadası Belediyesi’ne bir bağışı olduğu öğrendim. Gerçekten gurur duydum. Seçkin hocamın neden kalbinin Kuşadası’nda attığını da anlamış durumdayım. Böyle aile mirası bir binada böyle bir sergiyi açmak hakikaten gurur verici olmalı. Ben kendisiyle zaten gurur duyuyorum. Böyle bir inisiyatif aldığı için çok teşekkür ediyorum. Anladığım kadarıyla üniversitemiz ve Kuşadası Belediyesi arasında çalışmalar yeni ve bunun bir ilk olması da ayrıca bir artı. Umarım bu iş birliğimiz her zaman devam eder. Biz fakülte olarak elimizden gelen tüm iş birliğini göstereceğiz" dedi.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ KUŞADASI İÇİN ÜRETTİKLERİ PROJELERİ İBRAMAKİ SANAT GALERİSİ'NDE SERGİLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.