Minik Öğrenciler Kuşlara Yuva Yaptı

Minik Öğrenciler Kuşlara Yuva Yaptı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencileri arasında ’Çevre için el ele’ projesi kapsamında kuş yuvası yarışması düzenlendi.Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkoku...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencileri arasında ’Çevre için el ele’ projesi kapsamında kuş yuvası yarışması düzenlendi.

Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’nda ‘Çevre için el ele’ projesinin ikinci etabında ‘Kuş yuvası yapalım, doğayı koruyalım’ sloganı ile öğrenciler arasında kuş yuvası yarışması gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 kadar öğrenci anne ve babaları ile yaptıkları kuş yuvalarını Kdz. Ereğli Belediyesi Kestaneci Piknik Alanı’nda sergiledi. Okulun öğretmenlerinden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu 4-C sınıfı öğrencisi Zeynep Sarı, otlardan yapılan doğal kuş yuvası ile birinciliği elde ederken, kendisine kuş figürlü ağaç çerçeve hediye edildi. Yarışmada ikinciliği 2-D sınıfından Atilla Fitöz, üçüncülüğü ise 3-C sınıfından Ahmet Davut Çakır elde etti. Fitöz ve Davut’a okul yönetimi tarafından saat hediye edildi. Okul yönetimi ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere madalya ve elma şekeri hediye etti.

Programda konuşan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Ruhi Koç, yarışmada derece yapmanın kendileri için çok önem taşımadığını yarışmaya katılan her öğrencinin gönüllerin birincisi olduğunu ifade etti. Koç konuşmasında, “Bugün burada, okulumuzda başlatılan ‘Çevre için el ele’ projesi kapsamında ‘Kuş yuvası yapalım doğayı koruyalım’ düşüncesiyle öğrencilerimizin velileriyle birlikte yaptıkları kuş yuvalarını sergilemeye, ödül töreni yapmaya ve mümkün olanları ağaçlara asmaya geldik. Şimdi değerlendirme esaslarını söyleyeceğim, bazı veliler hayal kırıklığına uğrayabilirler. Değerlendirme kriterlerimiz, kuşların doğal olarak yuva yapabilecekleri, doğal olan yuvalar tercih edildi. Boyalı ve fazla süslü olanlar tercih edilmedi. Ama hepsi gönüllerimizin birincisi, çocuklarımızın her birine madalyalarını vereceğiz. O neden hiç birini, birinci, ikinci, üçüncü kabul etmeyin. Biz hepsini gönlümüzün birincisi kabul ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalar ve madalya töreninin ardından öğrenci velileri çocukları ile birlikte yaptıkları kuş yuvalarını piknik alanındaki ağaçlara astı.

ZONGULDAK’IN EREĞLİ İLÇESİ NURDAN VE AHMET ORHAN OĞUZ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ARASINDA 'ÇEVRE İÇİN EL ELE’ PROJESİ KAPSAMINDA KUŞ YUVASI YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.