Minik Öğrenciler Trafik Kurallarını Uygulamalı Öğrendi

Minik Öğrenciler Trafik Kurallarını Uygulamalı Öğrendi
Tekirdağ’da Trafik Haftası kapsamında düzenlenen programda minik öğrencilere trafik kuralları uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye ekipleri tarafından yapı...

Tekirdağ’da Trafik Haftası kapsamında düzenlenen programda minik öğrencilere trafik kuralları uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye ekipleri tarafından yapılan kaza tatbikatını minik öğrenciler şaşkınlıkla izledi.

Tekirdağ’da 2-9 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Tuğlalı Parkta düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Trafik Denetleme Şube Müdürü Cavit Yılmaz, Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Yavuz Akbulut, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trafik kazalarında hayatlarını kaybedenler adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende yıllın en iyi şoförü Hikmet Arslan, yılın en iyi trafik polisi Yusuf Avcı ve yılın en iyi trafik jandarması Uğur Palancı’ya Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu tarafından plaket verildi. Törende ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Tekirdağ Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE, trafik kazalarında kullanılan araçları tanıttı.

Törenin ardından Tuğlalı Parkta düzenlenen etkinlikte, minik öğrencilere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından trafik kuralları ve kaza anında yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi. Tuğlalı Parkta kazanın ardından yaşananlar temsili olarak anlatılırken, minikler itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesini ilgi ile izledi.

Programda konuşan Tekirdağ Trafik Denetleme Şube Müdürü Cavit Yılmaz, trafik kuralları hakkında bilgiler vererek, "Trafik kazaları toplumun herkesini etkilemekte ve insanlarımızın can güvenliğini tehdit etmektedir. Her yıl binlerce insanımız hayatını kaybetmekte, sayıları yüz binleri bulan insanımız yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Trafik kazalarının önlenmesine yönelik katkıda bulunmak amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de Mayıs ayının ilk haftası Kara Yolları Trafik Güvenliği Günü olarak değerlendirilmektedir" dedi.

Yılmaz, Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle trafik bilincinin çocuk yaşlarda tanınmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Programda, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trafik Demetleme Şube Müdürlüğü tarafından açılan stantta alkollü gösteren gözlükleri takarak boş kale penaltı kullanmaya çalıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.