Minik Pehlivanlar Başkan Aydın’ı Ziyaret Etti

Minik Pehlivanlar Başkan Aydın’ı Ziyaret Etti
Göksun Güreş Eğitim Merkezi sporcuları, 05-08 Haziran tarihleri arasında Çorum'da düzenlenen ve 78 takımın bin 630 sporcu ile katıldığı 11-13 yaş minik erkekler serbest güreş Türkiye Şampiyonasında 57 puanla takım sıralamasında Türkiye 3.sü oldular.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, 6-8 Haziran tarihlerinde Çorum ve Konya’da düzenlenen Minikler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonalarında takım halinde Türkiye 3.sü ve 4.sü olan Göksun Güreş Eğitim Merkezi sporcuları Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Başkan Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, Göksun’da yetişen güreşçilerin elde ettiği başarılarla her zaman gurur duyduklarını ve bu başarıların ilçenin tanıtımına büyük katkı yaptığını söyledi.

Ata sporu güreş’in Göksun için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Göksun, tarihi geçmişi boyunca karakucak güreşlerine hem ev sahipliği yapmış, hem de dünya şampiyonu güreşçiler yetiştirmiş bir ilçedir. Bu nedenle Türkiye genelinde “Güreş Eğitim Merkezi” bulunan iki ilçeden biri Göksun’umuzdur. Günümüzde karakucak güreşlerinin yerini alan ve tüm dünyada yaygın olan minder güreşlerinde ilçemizde yetişen güreşçilerin elde ettiği başarılar ve şampiyonluklar bizi oldukça mutu etmektedir. Mayıs ve Haziran aylarında yapılan şampiyonalarda, Türkiye Şampiyonu olan Orhan Hasır, Ali Akıl ve Ahmet Doğan ile antrenör ve yöneticilerini tebrik ediyor, ilçem adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Temmuz ayı içinde Slovakya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına katılarak ülkemizi ve ilçemizi temsil edecek olan Ali Akıl’a başarılar diliyorum.”

Her zaman sporun ve sporcunun yayında olduğu dile getiren Başkan Aydın, geleneksel Göksun Karakucak Güreş Festivalinin 37.sini 30-31 Ağustos tarihinde düzenleyeceklerini ve tüm güreşçiler ile güreş severleri festivale beklediklerini sözlerine ekledi.

Göksun Güreş Eğitim Merkezi sporcuları, 05-08 Haziran tarihleri arasında Çorum'da düzenlenen ve 78 takımın bin 630 sporcu ile katıldığı 11-13 yaş minik erkekler serbest güreş Türkiye Şampiyonasında 57 puanla takım sıralamasında Türkiye 3.sü oldular. Ayrıca, aynı tarihte Konya'da 73 takımın bin 340 sporcu ile katıldığı 14-15 yaş minik erkekler serbest güreş Türkiye Şampiyonasında ise 25 puanla takım sıralamasında Türkiye 4. sü olmuşlardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.