Minikler ‘Akıllı Eşek’ İle Eğlendiler

Minikler ‘Akıllı Eşek’ İle Eğlendiler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında köy okullarında okuyan öğrenciler Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Özgecan Aslan Spor Salonu’nda Mabolla Tiyatro Kulübü’nün düzenlediği...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında köy okullarında okuyan öğrenciler Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Özgecan Aslan Spor Salonu’nda Mabolla Tiyatro Kulübü’nün düzenlediği ‘Akıllı Eşek’ çocuk oyununu izledi. Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı Yerkesik İlkokulu, Akkaya İlkokulu, Akçaova İlkokulu ve Salihpaşalar İlkokulu olmak üzere toplam 213 öğrenci oyun öncesi yüz boyama, oyunlar ve çeşitli aktivitelerin ardından düzenlenen tiyatro gösterisini çocuklar heyecan içerisinde izlediler.

Köy okullarında okuyan çocukların kimisinin maddi yönden durumları bulunmadığı ve tiyatroyu sadece televizyondan görerek bildiklerini bugünün düzenlenmesinin amacının da çocuklara çeşitli etkinlikler yaptırarak hem eğlenmesi hem de şehir hayatını tanımaları ve tiyatroyu duygusunu hissetmelerini ifade eden Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, “Merkezimizin adı Uluslararası Gençlik Merkezi ama bütün gençliğe hizmet ediyor. Bu arada Gençlik Merkezimizin faaliyetleri arasında köy çocuklarımızı şehirle tanıştırıp ve şehir merkezinde bulunan Gençlik Merkezi ve Spor Tesislerimizi hem tanıtmak hem geleceğe yönelik gençler, çocuklarımız geleceğini kurgulasınlar ve şehir merkezindeki gençler ne yapıyor onu görsünler. Bu arada 500’e yakın gencimiz, çocuğumuz Gençlik Merkezimizde ilk defa tiyatro oyunuyla karşılaştılar. Daha önce televizyonlarda seyretmiş olabilirler ama canlı olarak burada buluştular. Gençlik Merkezi içerisindeki resim atölyesi, müzik atölyesi, dans atölyesi, spor salonumuz her yeri kullandılar. Bu arada da Gençlik Merkezi Spor İl Müdürü olarak da çocuklarımıza düşen onlar için yapmamız gereken her şeyi yaptık. İki gün boyunca burada ağırlanacaklar ve daha sonra köylerine dönecekler bu da gençlerimize vermiş olduğumuz değeri bir kez daha örneği olup geleceğe yönelik düşünce ve görüşlerini bu doğrultuda çizip gelecekte iyi bir nesil olma, iyi bir genç olma, ülkeye yararlı olma anlamında adımları atmış olacağız. Bu organizasyonu yapan Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze ve gençlik liderlerimize ve bunu düşünen genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Köy okulu olarak çocukların fazla bir aktivitede bulunamadıklarını ve çocukların sadece öğretmenlerinin öğrettiği bilgiler doğrultusunda kendilerini geliştirebildiklerini belirten Yerkesik İlkokulu Sınıf Öğretmeni Eylem Alparslan, “Bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldık. Etkinlik çok güzeldi. Çocuklarımızın yüzleri boyandı, ellerine alçı yapıldı. Her faaliyet bir eğitimdir sonuçta bütün eğitimler sınıfta olmaz ne kadar sosyal faaliyete katılırsa bir çocuk o kadar güzel eğitim almış olur. Bu sabah çocuklar yüzleri boyandıktan sonra tiyatroya alındılar. Tiyatro da çok güzel ve her zaman böyle etkinliklerin düzenlenmesini istiyoruz. Sonuçta bizim okulumuz bir köy okulu çocuklar köyden taşımalı geliyorlar çok fazla sosyal aktivite yok. Yerkesik çarşısı çok küçük pazarda geziyor çocuklar, aileleri de belirli bir eğitim seviyesin de oldukları için çok fazla eğitim göremiyorlar. Sadece öğretmenlerden alıyorlar öğretmen ne anlatırsa ama tabi burada ablaları, ağabeyleri, üniversite öğrencileri kurumumuzun yani Gençlik Spor Müdürlüğünün tesislerini gezdiler. Güzel bir eğitim oldu onlar için hem de eğlendikler bunun için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.