Mit Tır’ları Soruşturmasında Yeni Gelişme

Mit Tır’ları Soruşturmasında Yeni Gelişme
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ve Adana’da durdurulan araçlarla ilgili gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlayan kişiler hakkında soruşturma başlattı. Adan...

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ve Adana’da durdurulan araçlarla ilgili gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlayan kişiler hakkında soruşturma başlattı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada, 1 Ocak 2014 tarihinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ve 19 Ocak 2014 tarihinde Adana’da durdurulan araçlarla ilgili bazı internet haber sitelerinde çıkan yayınlarla ilgili olarak Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce 14 Ocak 2015 tarihinde ve 2015/ 197 D. iş sayılı kararın aldığı, bu kararda konuya ilişkin internet adreslerindeki tüm yayınlara yönelik erişimin engellenmesine, kararın gereği için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderilmesine, ayrıca 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3/2. maddesi gereğince soruşturma dosyası hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayın yapılmasının yasaklanmasına dair karar verildiği ve bu kararın gereğinin yapılması için ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildiği belirtildi. Ancak buna rağmen özellikle 29 Mayıs 2015 günü bazı basın yayın organlarında ve internet haber sitelerinde gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntülerin yayınlandığı ifade edilen açıklamada, bu yayınları yapan kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.