Modacı Hakan Akkaya Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Modacı Hakan Akkaya Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Modacı Hakan Akkaya, Gaziantep Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Moda sektörünün çok kaygan bir zemin üzerinde olduğunun altını çizen Akkaya, bu sektördeki herkesin birbirine çelme takmaya çalıştığına değindi.

- Modacı Hakan Akkaya, Gaziantep Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Moda sektörünün çok kaygan bir zemin üzerinde olduğunun altını çizen Akkaya, bu sektördeki herkesin birbirine çelme takmaya çalıştığına değindi.

Akkaya'nın kısa giriş konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçildi. "Kumaş mı iyi olmalı yoksa tasarımcı mı yaratıcı olmalı" sorusuna Akkaya, "Kumaş, çok önemlidir. Türkiye'de iyi kumaş tasarımcısı olmadığı gibi, kumaşlar da İtalya'dan alınıyor. Alınma nedeni de kumaş tasarımı başarılamıyor. Bu alanda birilerinin ünlenmeye ihtiyacı var" yanıtını verdi.

Tasarımcının yaptığı defileler ve tasarladığı elbiseler aracılığıyla kendini ifade ettiğini aktaran Akkaya, "Tasarımcının çok konuşmasına gerek yok. Zaten söylemek istediklerini ürünleri, elbiseleri ile söylüyor"

Akkaya, diğer yandan dinleyicilere hedeflerinden vazgeçmemeleri gerektiğini önerirken, şu anda hedeflerinin yüzde 20-30'luk kısmını yaptığını söyledi. "Takı tasarımını çok seviyorum. Aksesuar tasarımı hiç önemli değildi ama önemi yeni yeni biliniyor" diyen Akkaya, şıklığı sevdiğini vurguladı.

Ne giyildiğinin değil, ne giydirildiğinin önemli olduğunu ifade eden modacı, parayla şıklık olmayacağını kaydederek, parayla ancak kaliteli giyilebileceğine değindi. Akkaya konuşmasında, "Önemli olan yakıştırabilmektir. Benim vazgeçilmezim, o şıklık görüntüsüdür. İlki, o. İkincisi ise her elbise için iddialı olunması gerektiğini düşünürüm. Elbiselerim, girdiği ortamın birincisi olmalı. Bununla beraber beni mutlu eden durum, defileler bittiğinde insanları selamlamaya çıkmak bana keyif veriyor."

Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'e elbise tasarlarken, her detaya dikkat ettiğinin üzerinde duran Akkaya, "Gündeş'in sadece ayakkabısına değil tepeden tırnağına, her şeyine müdahale ediyorum" dedi.

"Yaptığınız tasarımlarda çok diktatör müsünüz" soruna ise Akkaya, modaya ilk başladığında tasarımlarında diktatör olduğunu söyleyerek, belli ölçüde böyle olunması gerektiğini ifade etti. Müşterilerinin hepsine aynı değeri verdiğini sözlerine ekleyen Akkaya, ünlü olan kişilerin elbiselerini büyük kitleler gördüğü için daha da özenli tasarladığını ve kendi atölyesinden içine sinmediği elbiselerin çıkamayacağını açıkladı.

Tesettür elbise konusuna da değinen Akkaya, "Tesettür elbise dikmeyi çok istiyorum ama şu anda dikmeyeceğim. Daha sonraya bıraktım" şeklinde konuştu.

MODACI HAKAN AKKAYA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.