Modern Fıstık Tesisi İçin Geri Sayım Başladı

Modern Fıstık Tesisi İçin Geri Sayım Başladı
Siirt’te, yüzde 75’i Avrupa Birliği, yüzde 25’i de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 30 milyon TL’lik, “Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi”nin yapımına 15 Eylül’de başlanacak.Konu...

Siirt’te, yüzde 75’i Avrupa Birliği, yüzde 25’i de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 30 milyon TL’lik, “Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi”nin yapımına 15 Eylül’de başlanacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, projeyle Siirt fıstığının Avrupa standartlarını yakalayacağını belirterek, tesis sayesinde ihracatta yaşanan ciddi kayıpların önüne geçileceğini ifade etti. Tesiste fıstıkların farklı şekillerde işlenerek, çeşitli ürünlerin ortaya çıkarılacağına dikkat çeken Aslan, “Fıstık ve benzeri ürünlerin afla-toksin özellikleri ayrıt edebilecek. Daha sonra binlerce ton fıstık özel silolarda korunarak depolanacak. İhracatta maddi kayıplardan fıstığın ihracat engeline takılmasını önleyecek AB standartlarına depolama işleme yapılacak” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.