Modifiyeli Araçlara Ceza Yağdı

Modifiyeli Araçlara Ceza Yağdı
Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Tescil Büro Amirliğine bağlı ekiplerin 2014 yılının ilk 8 ayında modifiyeli araç sürücülerine toplam 10 bin 500 TL para cezası uyguladığı bildirildi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Tescil Büro Amirliğine bağlı ekiplerin 2014 yılının ilk 8 ayında modifiyeli araç sürücülerine toplam 10 bin 500 TL para cezası uyguladığı bildirildi. 

Elbistan’da sayıları son dönemde hızla artan camları film kaplı, yüksek ses çıkartan egzozları bulunan ve trafiği tehlikeye düşüren otomobillere yönelik olarak başlatılan denetimler aralıksız sürüyor. Şehrin ana caddeleri ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu mesire alanlarında araçlarındaki donanımlar nedeniyle çevreye rahatsızlık veren modifiyeli araç sürücülerine 80 lira ile 172 lira arasında değişen miktarlarda cezalar yağdırıldı.

Özellikle eski modeldeki araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında ile lastik ölçülerinde yapılan farklı teknik işlemlerle halen yürürlükteki trafik mevzuatına aykırı olarak kullanılan modifiye araçlara, yapılan denetimlerde 2013 yılında yaklaşık 5 bin 500 TL para cezası verildi. 2014 yılının ilk 8 ayında ise hem ceza uygulanan araç sayısı hem de miktarı neredeyse yüzde 100 oranında arttı. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin hemen hemen şehrin farklı noktalarında yaptıkları denetimlerde bu şekilde tasarımlanan araçlara toplamda 10 bin 500 TL para cezası kestikleri belirtildi.

Özellikle şehir içi trafikte sıkça görülen araçlarla ilgili vatandaş şikâyetleri üzerine harekete geçen polis, modifiye araç kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymadıkları yönünde saptamalardan ya da sürücülerin bu tür araçları çevredekileri rahatsız edecek biçimde duman ya da gürültü çıkararak kullandıkları gerekçesi ile araçları kullanan sürücülere 172 lira para cezası uyguluyor ve 20 ceza puanı düşümü yapıyor. Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulunduran, bu tür cihazları kamunun rahatını bozacak şekilde kullanan sürücüler ise 80 lira para ve 10 ceza puanı ile cezalandırılıyor ve cihazlar araçtan sökülüyor.

Vatandaşlar ise, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün modifiyeli araçlara yönelik olarak sürdürdüğü uygulamanın devam etmesini istedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum