Mozaik Ustası Suriyeli Çiftten Valiye Hediye

Mozaik Ustası Suriyeli Çiftten Valiye Hediye
Öncüpınar Konteyner Kent’te yaşayan Suriyeli mozaik ustaları Ferid Şeyh Ali ve Büşra Afiş çifti, tarihi Hükümet Konağı’nın mozaik resmini Vali Süleyman Tapsız’a takdim ettiler.Ülkelerindeki iç savaşta...

Öncüpınar Konteyner Kent’te yaşayan Suriyeli mozaik ustaları Ferid Şeyh Ali ve Büşra Afiş çifti, tarihi Hükümet Konağı’nın mozaik resmini Vali Süleyman Tapsız’a takdim ettiler.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı üç yıl önce Kilis’e sığınarak, Öncüpınar Konteyner Kent’te yaşamlarını sürdüren Suriyeli çift, birbirinden değerli birçok sanat eserine imza atıyorlar. Son olarak tarihi Hükümet Konağı’nın eşsiz görünümünü taşların dili ile yansıtmaya çalışan Suriyeli çift, Kilis’in bu tarihi mekanının görüntüsünü taşlarla nakşetmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Vali Süleyman Tapsız, mozaik resim karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek, bu nadide eser için Ferid Şeyh Ali ve Büşra Afiş çiftine teşekkür etti.

Ressam ve bakır maket ustası Selim Selim isimli Suriyeli de, tarihi Hükümet binasının bakırdan yapılmış bir maketini Vali Tapsız’a takdim etti. Vali Süleyman Tapsız, Selime de hediye için teşekkürlerini iletti.

Suriyeli mozaik ustaları Ferid Şeyh Ali ve Büşra Afiş çiftinin ziyaretinde Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdare Amiri Ulaş Akhan da hazır bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.