Mucit Çocuğa Altın Ödül

Mucit Çocuğa Altın Ödül
Mersin’in Erdemli ilçesinde teknolojiye feda ettiği botuna kurduğu sistem ile elektrik üretip bunu istediğinde kullanabilen 15 yaşındaki Furkan Faruk Aslan, ilçedeki kurumlar tarafından altınla ödülle...

Mersin’in Erdemli ilçesinde teknolojiye feda ettiği botuna kurduğu sistem ile elektrik üretip bunu istediğinde kullanabilen 15 yaşındaki Furkan Faruk Aslan, ilçedeki kurumlar tarafından altınla ödüllendirildi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’ı ziyaret eden Aslan, yaptığı proje hakkında bilgiler aktararak, botun çalışma tekniği ile ilgili bilgi verdi.

Aslan, “Botumun alt kısmına yerleştirdiğim mıknatıslı dinamo ile 9 voltluk elektrik üretiyorum. Bu elektriği de mini aküde depoluyoruz. 200 metrede dinamo mini aküyü dolduruyor. Güneş enerjisini de yine depolayıp, ihtiyacımız olduğunda bu enerjiyi de kullanabiliyoruz” dedi.

“MUCİTLER İŞTE BÖYLE ŞAŞIRTIR”

Çocuk mucidi kutlayan Kaymakam Osman Taştan da , “İnsanı kainattaki en kıymetli varlık, çok muhteşem bir program olarak düşünürsek, bu programların hangisinin günümüzde hangi icatla ortaya çıkacağını bilemeyiz. İşte böyle şaşırtırlar. Ayakkabılarla, enerjiyle uğraşan, alternatif enerji kaynakları arayan dünyada bir çok araştırma kurumu varken, onların hiçbirisinin aklına gelmeyen bir şey böyle bir çocuktan çıkabiliyor. Yürekten kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“İnsana bakışımızın değişmesi lazım” diyen Taştan, “Yok diye kimsenin önünü kesmememiz lazım. Herkesin merak ettiği ilgi duyduğu alanda olabildiğince önünü açmamız lazım. Eğer bunu yaparsak, hiç tahmin etmediğimiz dahiler çıkar ki bunların her biri insanlığın 50 yılda 100 yılda alacağı mesafeyi tek başına kat eder. Böyle bir icat için başka ne denilebilir ki“ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Erdemli kaymakamı Osman Taştan, 15 yaşındaki mucidi altınla ödüllendirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve Okul Aile Birliği başkanı Mehmet Güven tarafından da altınla ödüllendirilen Erdemli Akdeniz Ortaokulu 8-İ sınıfı öğrencisi Aslan, elektrik üretme teknikleri çalışmaları kapsamında yaptığı projesi ile patent başvuru hakkı da elde etmişti.

MERSİN’İN ERDEMLİ İLÇESİNDE TEKNOLOJİYE FEDA ETTİĞİ BOTUNA KURDUĞU SİSTEM İLE ELEKTRİK ÜRETİP BUNU İSTEDİĞİNDE KULLANABİLEN 15 YAŞINDAKİ FURKAN FARUK ASLAN, İLÇEDEKİ KURUMLAR TARAFINDAN ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.