Müezzinoğlu, Hemofili Ve Telasimi Derneğinin Gecesine Katıldı

Müezzinoğlu, Hemofili Ve Telasimi Derneğinin Gecesine Katıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) kan kardeşleri ve gönüllüleri buluşma gecesine katıldı.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzi...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) kan kardeşleri ve gönüllüleri buluşma gecesine katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, derneğin yöneticilerinin talasemi ve hemofili hastalarının derdiyle dertlendiğini ve onların hayata tutunabilmesi anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Geceye hemofili ve talasemi hastalarıyla onların ailelerinin katıldığını söyleyen Müezzinoğlu, "Türkiye’de daha sağlıklı olabilme adına bu çemberleri çok genişletmemiz lazım. Böbrek yetmezliği olan çocuklarımız var. Kemik iliği bekleyen lösemili çocuklarımız var. Bizim de fedakarlık konusunda sorumluluklarımız var. Bize lazım olmayanı, bir başkasında olmadığı zaman feda etme gibi bir sorumluluğu hayatımızın merkezine almamız lazım" dedi. Bakan Müezzinoğlu, sağlam bünyeye sahip olan insanların yılda iki defa kan vermesinin sağlık açısından faydalı olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı olarak Kızılay ile çok önemli projelere imza atıyoruz. Her yıl kan hastalıkları ilaçlarıyla ilgili ödediğimiz para yaklaşık 500 milyon lira. Kan ürünlerinden üretilen bu ilaçları inşallah ülkemizde ve kendi bağışçı kanlarımızdan üreteceğiz. Bu anlamda hem tedavide daha güçlü olacağız hem de bu ürünleri ülkesinde üretebilen bir ülke ve millet olacağız. İnşallah geleceğimiz daha güçlü olacak” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, dernek kurucularına, yöneticilerine ve bağışçılara plaket verdikten sonra, Hemofili ve talasemi hastası çocuklara da oyuncak dağıtarak geceden ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.