Müftülükte Hizmet İçi Eğitim Kursları Başladı

Müftülükte Hizmet İçi Eğitim Kursları Başladı
Düzce İl Müftülüğünce erkek ve kadın personele yönelik Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim kursu açıldı. İmam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik açılan eğitim programı din hizmeti ve din eğitimi yürüten personelin hizmet kalitesinin

- Düzce İl Müftülüğünce erkek ve kadın personele yönelik Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim kursu açıldı. İmam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik açılan eğitim programı din hizmeti ve din eğitimi yürüten personelin hizmet kalitesinin artırılmasını hedefliyor.

Eğitim programı hakkında açıklamada bulunan İl Müftüsü Selami Emen Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim programının mahallinde düzenlendiğini, bunun ise hem hizmetin aksamamasına hem de kursiyerlerin farklı nedenlerden dolayı sıkıntı yaşamamasını sağladığını söyledi. Ayrıca özellikle eğitim programında bulunan eğitim alanları konusunda Düzce’de uzman personelin varlığı sayesinde eğitim kalitesinin yüksek olduğunu da ifade eden Emen, bu kurs döneminin ardından hem il hem de ilçe personelinin farklı eğitim dönemlerinde hizmet içi kurslara alınacağını ifade etti.

Erkek personele iki, bayan personele bir sınıf açılan kurs 8 hafta boyunca devam edecek. Kur’an-ı Kerim yüzünden ve ezberden talim üzere okumanın esas olduğu eğitim programında, İl Müftüsü Selami Emen, Müftü Yardımcıları Ahmet Büyükgül, Harun Bayraktutar, Ünal Baş, Şube Müdürleri Yunus Tekin, Yusuf Yıldız, Murat Bakırkaya ve Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu personelin din hizmetinde performansının artırılması konusunda eğitim veriyor.

Programın yoğunluğunu teşkil eden talim üzere yüzüne ve ezbere okuma eğitimini ise alanında uzman Emekli Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Mehmet Sönmezoğlu ile Fahri Yılmaz veriyor. Kadınlara yönelik eğitimde ise Kur’an Kursu öğreticilerinden formatör öğretici Havva Yıldız Kardüz ile Çiğdem Büyükyazıcı eğitimci olarak görevlendirildi. Programın Tecvid Uygulamaları dersini Merkez İmam Hatip Camii İmam Hatibi Gazi Sayılır ile Kültür Camii İmam Hatibi Bekir Gülbahar veriyor.

MÜFTÜLÜKTE HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSLARI BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.