Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Karanfiloğlu, Yabancılar İçin Kilise İstedi

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Karanfiloğlu, Yabancılar İçin Kilise İstedi
Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, yabancılar için bölgeye kilise ve mezarlık yapılması gerektiğini söyledi.Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu yaptığı açıklamada, Mu...

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, yabancılar için bölgeye kilise ve mezarlık yapılması gerektiğini söyledi.

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu yaptığı açıklamada, Muğla bölgesinde yerleşik olarak yaşayan yaklaşık 35 bin yabancı uyruklu olduğunu belirtti. Yabancı uyrukluların birçoğunun aynı zamanda Türk vatandaşı olduğunu kaydeden Karanfiloğlu, "Resmi kayıtlara göre bölgemizde 15 bin yabancı uyruklu Türk vatandaşlığına geçerek oturma izni almış. Mülk alan yabancıların sayısı ise 24 bin kadar" dedi.

Muğla bölgesine yerleşen yabancıların 10 bin kadarının İngiliz olduğu bilgisini veren Karanfiloğlu, bunu Alman ve Hollandalıların takip ettiğini bildirdi. Karanfiloğlu, "Bölgemiz çok güzel ve yaşanabilir bir doğal ortama sahip. Bundan dolayı özellikle emekli olmuş İngilizler hayatlarının son dönemlerini böyle cennet gibi bir yerde geçirmek istiyorlar. İngilizler emekli aylıklarıyla burada çok rahat geçinebiliyor. Bu da önemli bir tercih nedeni diye düşünüyorum" diye konuştu.

Dernek olarak bu kişilere hizmet verip sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade eden Karanfiloğlu, Muğla bölgesinde yaşayan yabancılarla ortak bir kültür oluşturup, misafirperverlik içerisinde birlikte yaşamayı hedeflediklerini söyledi. Bölgelerinde yaşayan yabancıların deneyimlerinden faydalandıklarına da değinen Karanfiloğlu, "Bölgedeki sosyal oluşumlara üyelerimizle birlikte katkı sunmak istiyoruz. Bunun için de derneğimiz birçok etkinlik yapıyor. Özellikle toplumdaki engelli bireyler ve alzheimer hastalarına yönelik projeler üretiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YABANCILARIN DEFİN İŞLEMLERİ BÜYÜK PROBLEM"

Bölgeye yerleşen yabancıların çok büyük bir misafirperverlikle karşılaştıklarını anlatan Karanfiloğlu, ancak yabancıların kendi inançlarını yaşayabilecekleri aktif bir kilisenin olmadığına dikkati çekti. Muğla’daki yabancıların ibadet için İzmir’e gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Karanfiloğlu, "Yabancıların kilise gibi mezarlıkları da yok. Burada yaşayan yabancılar vasiyet etmedikleri sürece İslami usullere göre gömülüyorlar. Bilindiği gibi yabancılar mezarlıklarına çok önem veriyor. Öldükten sonra hayatlarının son günlerinin geçtiği yerde gömülmek istiyorlar. Yabancıların defin işlemleri çok büyük problem oluyor. Kilise olmadığı için rakip bulma sıkıntısı yaşanıyor. Bu konuda ilgili bakanlıklar düzeyinde bir girişimimiz olacak" şeklinde konuştu.

Bazı ilçelerdeki mezarlıklarda, oralarda yaşayan yabancılar için ayrılmış özel bölümler bulunduğunu hatırlatan Karanfiloğlu, "Ancak bu yeterli değil. Fethiye ve Marmaris arasındaki bölgede sadece gayrimüslimler için bir mezarlık oluşturulmasını istiyoruz. Bununla ilgili bir projemiz var" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.