Muğla’ya Toprak, Yaprak Ve Su Analiz Laboratuarı

Muğla’ya Toprak, Yaprak Ve Su Analiz Laboratuarı
Muğla’da çiftçilerin ürünlerinin daha verimli ve kaliteli hale gelmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Üniversite bünyesinde toprak, su ve yaprak analiz laboratuar...

Muğla’da çiftçilerin ürünlerinin daha verimli ve kaliteli hale gelmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Üniversite bünyesinde toprak, su ve yaprak analiz laboratuarı kuruyor. Laboratuarda kullanılacak malzemelerin ihalesi yapılırken, itiraz olmadığı taktirde en geç Mayıs ayı sonu veya Haziran başında faaliyete geçecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, laboratuar ile ilgili ihale aşamasında olduklarını söyledi. Tufan, “İlimizde eksikliği bulunan toprak, yaprak ve su analiz Laboratuarı konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Uzmanı Yrd. Doç. Nurettin Öner hocamız ve rektörümüz ile görüştükten sonra bu işi birlikte yürütebileceğimiz kararını verdik. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’e anlattığımda bu hizmetin birlikte yürütülebileceğini söyledi. Şu anda Nurettin hocamız ile birlikte hazırlıklara başladık. Şu anda ihale aşamasındayız. Yer konusunda Sayın Rektörümüz bize yer tahsisi yaptı. Biz de içinin malzemelerinin ihalesini yaptık. 28 Nisan’da malzemelerin ihalesini tamamlayıp, itiraz olmadığı takdirde en geç Mayıs sonu veya Haziran başında bu laboratuarı kuracağız. Çiftçilerimiz ürünlerinin daha verimli ve daha kaliteli hale gelmesi ile ilgili yerinde analizlerini alıp üniversitemizde tahlillerini yaptıracağız. Tahlil ve analiz sonuçları mühendis arkadaşlarımız tarafından çiftçilerimizin ayaklarına giderek anlatılacak. Mühendislerimiz aynı zamanda çiftçilerimizi çözüm önerileri ile birlikte gidecekler. Bu hem verimi, hem de kaliteyi arttıracak” dedi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI SALİH TUFAN VE MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPRAK BİLİMİ VE BİTKİ BESLENME UZMANI YRD. DOÇ. NURETTİN ÖNER.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.