Muhalefet partilerine yanıt verdi

Muhalefet partilerine yanıt verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretlerine yargı başkanlarının da iştirak etmesine yönelik eleştirilere, "Ben halkının yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretlerine yargı başkanlarının da iştirak etmesine yönelik eleştirilere, "Ben halkının yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yargının da yürütmenin de yasama organının da cumhurbaşkanıyım. Muhalefet hala siyaset öğrenememiş" dedi.

Uganda seyahati öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Parlamentosunda Perşembe günü 1915 olaylarıyla ilgili tasarının oylanacak olmasına değindi. Böyle bir gelişme olursa iki ülke arasındaki ilişkilerin zedeleneceğini ifade eden Erdoğan, Çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi uygun bulmam. Bir karar çıkar, ondan sonra bunun değerlendirmesini gerek hükümetimiz gerek bizler beraber bunun değerlendirmesini yaparız" dedi.

ZİYARETLERİNE YARGI BAŞKANLARININ KATILMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretlerine yargı başkanlarının da iştirak etmesine yönelik eleştirilere ise, "Ben şu anda bir siyasi partinin genel başkanı değilim; halkının yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yargının da, yürütmenin de yasamanın da cumhurbaşkanıyım. Böyle bir yaklaşım içine giren muhalefet hala siyaset öğrenememiş. Bunlar Tayyip Erdoğan birine selam verse "Niye selam verdin" diye hesap soracaklar. Bunlar boşuna yoruluyorlar. Yasal, ahlaki olarak hiçbir yanlış yolu yoktur. Bunlara alışamadılar bugüne kadar. Daha çok devletin milletle kaynaşmasını görecekler" cevabını verdi.

İSRAİL'LE NORMALLEŞME SÜRECİ

Cumhurbaşkanına, İsrail'le yapılan uzlaşma görüşmelerinin geldiği noktayı da anlattı. Erdoğan, "Bizim söylediğimiz özürdü, o tamam. Tazminattı, bu da tamam gibi görünüyor. Üçüncüsü ambargonun kaldırılması ki, bunun içeriğinde şu anda Filistin'de ciddi bir enerji ve elektrik sıkıntısı var. Bunun giderilmesi için bazı teklifler yaptık. Su sıkıntısı var ciddi manada. Bu konuda ciddi tekliflerimiz oldu. Gelişmeler olumlu gibi görünüyor. Eğer bunları aşabilirsek, bir diğer konuda okul hastane gibi BM'nin dahi tavsiyeleri var" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.