Muhtarlardan Kızılay’a Destek

Muhtarlardan Kızılay’a Destek
Yunusemre Muhtarlar Derneği ve Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde başlatılan ‘Muhtarlar Kan Veriyor’ Projesi Fatih Mahallesi’nden başladı.

- Yunusemre Muhtarlar Derneği ve Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde başlatılan ‘Muhtarlar Kan Veriyor’ Projesi Fatih Mahallesi’nden başladı.

Dernek yönetimi ve üyeleri olarak Fatih Mahallesi Muhtarı Doğan Akın ile birlikte olduklarını belirten Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Laleli Mahallesi Muhtarı Bedriye Pehlivan, “Mahalle sakinleriyle birlikte güzel bir katılım oldu. Projemiz Yunusemre İlçesine bağlı mahallelerimizde sırayla aralıklı olarak devam edecek. Her muhtar kendi mahallesinde kan vererek projeye örnek olacak, katkı sağlayacak. Kan bağışı kutsal bir görev. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurulmasının insana verdiği manevi duygu ölçüsüzdür ki, tam anlamıyla iyilik yapmış oluyorsunuz. Kan yapılamayan tek ilaç ve hepimizin bir gün ihtiyacı olabilir. Kan vermenin pek çok faydası var. En başta kalp krizi riskini azaltıyor, baş ağrısı, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı ağlıyor. Kan Bağış Merkezi bu konuda eğitim desteği de veriyor. Bu nedenle Yunusemre Muhtarlar Derneği Yönetim ve üyeleri bu sosyal sorumluluk projemizi çok önemsiyoruz. Herkesi kan bağışında bulunmaya, daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Fatih Mahallesindeki kan bağışına ilk destek Fatih Mahallesi Muhtarı Doğan Akın’dan geldi. mahalle sakinlerinin de ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasının Yunusemre ilçesindeki 68 mahallede sırasıyla gerçekleştirileceği öğrenildi.

MUHTARLARDAN KIZILAY’A DESTEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.