Muhterem Kuruçay; “Bırakın Artık Masalları”

Muhterem Kuruçay; “Bırakın Artık Masalları”
Uşak’a açılacak Tıp Fakültesi ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay yazılı bir basın açıklamasında bulundu.Kuruçay açıklamasında şunları bel...

Uşak’a açılacak Tıp Fakültesi ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Kuruçay açıklamasında şunları belirtti; “İlk günden itibaren Uşak’a Tıp Fakültesinin gerekliliği konusunda desteklerimiz devam etmektedir. Bu konunun takipçisi olacağımızı daha önce belirtmiştik. Şimdi geldiğimiz süreci bir özetlemek gerekir ise YÖK’ten geçen TIP fakültesi kararı ile ilgili elbirliği açıklaması yapan Ak Parti İl Başkanına gidişatın sadece açıklama ile değil icraatla olacağını anlatmak isteriz. Zira Uşak’a açılacak Tıp Fakültesi yine kendilerinin büyük bir heyecanla açıkladığı Diş Hekimliği Fakültesinden başka bir kadere sahip olmayacağı sadece açıklamalar ile tamamlanamayacağı ortadadır. Sayın Yıldırım’a “lafla peynir gemisi yürümez” atasözümüzü hatırlatmak isterim. Çok değil bundan iki yıl kadar önce Diş hekimliği fakültesi ile ilgili açıklanan karar sadece lafta kalmıştır. Bugüne kadar ne bir yer tahsisi yapılmış ne de bildiğimiz kadarı ile Uşak Üniversitesine bir ek ödenek gelmiştir. Tıp Fakültesi ile ilgili Uşaklı hemşerilerimize yine masallar anlatılmaktadır. Aşağıdaki belirttiğimiz maddelerin açıklanması durumunda süreç hızla ilerleyebilir. Konu ile ilgili tüm birimleri ve kurumları basın aracılığı ile samimiyete davet etmek istiyorum.

Uşak Üniversitesi, Uşak Valiliği, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve diğer tüm paydaşları aynı fotoğraf karesinde görebilecek miyiz? Başladım demek bitirmenin yarısıdır söz deyişi ile bu fotoğrafı görmek istiyoruz.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği geçtiğimiz iki yılda diş hekimliği fakültesine nereleri tahsis ettiğini veya önümüzdeki 5 yılda TIP fakültesine nereleri tahsis edebileceğini paylaşmalıdır. Zira seçim döneminde suç duyurusunda bulunduğumuz Ak Parti toplantılarına ayrılan çok fazla vakit sebebi ile Türkiye Kamu Hastaneleri Genel sekreterleri 89 genel sekreterlik arasından performans değerlendirmesinde 80. olmuştur. 15.07.2015 de açıklanan genel sekreterlik başarı sıralaması ile tıp fakültesi için vizyon beklememiz mümkün değildir.

2015-2016 Yılı için Uşak Üniversitesine Tıp Fakültesi yapılabilmesi için ne kadar ödenek ayrılmıştır. Kararın çıkmasında büyük özveri gösteren Ak Parti il başkanlığı acaba hazineden ayrılacak tutarı da hesaplamışlar mıdır? Yoksa nasılsa seçim öncesi verilen söz tutulsun sonra bakarız anlayışındalar mıdır?

Uşak Tıp Fakültesi’ ni her daim hak etmektedir. Konu hakkında samimiyetle yer alacak her sürecin içerisinde olacağımızı taahhüt ederiz. Yapılan basın açıklamasında bir de “Ulubey Kanyonları Tanıtım İçin Bir Şans” açıklamasının içerisinde yapılan duble yollara değinilmiştir. Ulubey’e duble yol yapıldığından şu ana kadar bilgimiz bulunmamaktadır. Her yıl onlarca can alan bu yolların duble olduğunu iddia edenler samimiyetle yolu ziyaret etmeli anlatacakları masallara önce kendileri inanmalıdır. Uşaklı hemşerilerimizin artık karnı masallara doymuştur. Ülke verilen tavizler nedeni kan gölüne dönmek üzeredir. İki ayrı ilde özerklik sesleri kulağımıza gelmektedir. Değerli Ak Parti il başkanımızın bir de bu özerklik ile ilgili görüşlerini almak isteriz. Zira çözüm süreci diye bir şey olmadığını bunun çözülme süreci olduğunu her daim dile getirdiğimiz gibi yine samimiyetle bu konu hakkındaki düşüncelerini öğrenmek isteriz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.