Mülteci Çocukların Spor Aşkı

Mülteci Çocukların Spor Aşkı
Suriyeli, Iraklı ve Afgan gençler Tokat Spor İl Müdürlüğü Tesisleri’nde spor yaparak hayata tutunuyorlar.Türkiye’ye sığınan ve Tokat’ta ikamet eden Suriye, Irak ve Afgan uyruklu mülteci çocukları gözy...

Suriyeli, Iraklı ve Afgan gençler Tokat Spor İl Müdürlüğü Tesisleri’nde spor yaparak hayata tutunuyorlar.

Türkiye’ye sığınan ve Tokat’ta ikamet eden Suriye, Irak ve Afgan uyruklu mülteci çocukları gözyaşlarının dindirilmesi, savaş esnasında yaşamış oldukları acıların biraz olsun hafifletilmesi, suça sürüklenmelerinin önlenerek, ahlaklı ve sorumluluk bilincine sahip birey olarak yetişmelerinin sağlanması, güvenli ortam olan spor tesislerinde oyun ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda Uzun Burun Sentetik Futbol Sahası’nda kurum antrenörlerinin nezaretinde sportif faaliyetler gerçekleştirerek, neşeli ve eğlenceli anlar yaşıyorlar.

İl Müdürü Cemil Çağlar, Şube Müdürü Ömer Besler ve Spor Servis Şefi Abdülkadir Nakaç ile birlikte Spor İl Müdürlüğü Tesisleri’nde sportif faaliyetlerine devam eden mülteci gençleri ziyaret etti.

Yapılan çalışmalar hakkında antrenörlerden bilgiler alan İl Müdürü Cemil Çağlar, gençlerle de yakından ilgilenerek, sohbet etti. Çağlar, sportif ve kültürel faaliyetlerde kurum olarak vermiş oldukları desteklerin artırılarak devam ettirileceğini belirtti.

Mülteci gençler de kendilerine sağlanan bu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, spor sayesinde öz güvenlerinin geliştiğini, aynı zamanda da yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurduklarını söylediler.

Sportif etkinlikler kapsamında mülteci gençler ve İl Spor Merkezleri’nde futbol antrenmanlarını devam ettiren gençler arasında antrenörlerin de katılımları ile gerçekleştirilen dostluk maçı sonrası günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program tamamlandı.

SURİYELİ, IRAKLI VE AFGAN GENÇLER TOKAT SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TESİSLERİ'NDE SPOR YAPARAK HAYATA TUTUNUYORLAR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.