Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal:

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal:
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sokakta büyüyen çocuk bırakmayacaklarını söyledi.

- Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sokakta büyüyen çocuk bırakmayacaklarını söyledi.

Başkan Uysal, Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) üyeleri ile bir araya geldi. Belediye çalışmaları hakkında dernek üyelerini bilgilendiren Başkan Ümit Uysal, "Asgari ücretle çalışan kadınlarımıza yönelik çocuk kreşleri açıyoruz. Sokakta büyüyen çocuk bırakmayacağız. İnsan merkezli projeler yapıyoruz. En büyük projemiz insan. Dev kuleler yapmamıza gerek yok. İnsanımızın yaşamını kolaylaştırmamız önemli" dedi.

Belediye Başkanı olduktan sonra günde 16-17 saat mesai yaptığını belirten Başkan Uysal, "Belediyemizde mental bir değişikliğe gidiyoruz. Tüm müdürlüklerde projeler hazırlanıyor. 33 müdürlüğümüzün tamamında projeler oluşturuluyor. Önümüzdeki yıldan itibaren büyük projelerimiz başlayacak. Müdürlüklerimiz aylık, 6 aylık ve yıllık planlamalarını yapıyorlar" dedi.

Kadınlara yönelik projelerin hizmete girmeye başladığını ifade eden Başkan Ümit Uysal, "Kadın konusu bizim için çok önemli bir alan. Çalışan çok geniş bir kadın kitlesi var ve bunun büyük bir bölümü asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücretle çalışan kadınlarımıza yönelik çocuk kreşleri açıyoruz. Sokakta büyüyen çocuk bırakmayacağız. Dutlubahçe Kreşi’ni hizmete açtık. Önümüzdeki yıl kreş sayımızı 12’ye çıkaracağız ve bu her yıl artarak devam edecek" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin ve çalışan kadınların yükünü hafifletmek amacıyla, halk çamaşırhanelerinin üç tanesinin çok yakında hizmete gireceğini sözlerine ekleyen Başkan Ümit Uysal, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz ve çalışan kadınlarımız da bizim için büyük önem taşıyor. İhtiyaç durumuna göre çamaşırhane sayısını arttıracağız. Kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarımız 17 bölgede hizmete girdi. Meslek edindirme kurslarında üretilen ürünlere satış alanları oluşturmak için, çeşitli meslek kollarıyla görüşmeler yapıyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.