Muratpaşa Belediye Personeli Ayrımcılığa Karşı Eğitim Alıyor

Muratpaşa Belediye Personeli Ayrımcılığa Karşı Eğitim Alıyor
Muratpaşa Belediyesi’nin, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, tüm belediye çalışanlarına yönelik ‘Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi’ eğitimi başladı. Muratpaş...

Muratpaşa Belediyesi’nin, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, tüm belediye çalışanlarına yönelik ‘Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi’ eğitimi başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kamu hizmetlerinde ayrımcılık refleksi dışına çıkmanın önemli olduğunu söyledi

Muratpaşa Belediyesi, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ile birlikte tüm belediye çalışanlarına yönelik olarak, ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı eğitim başladı. ‘Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi’ konulu eğitim programının açılışında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, birarada yaşama bilincinin önemine dikkat çekerken, ayrımcılığa karşı çıkmanın ve bununla mücadele etmenin bir insanlık görevi olduğunu vurguladı.

AYRIMCILIK REFLEKSLERİNİN DIŞINA ÇIKABİLMEK

Barış Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen eğitim programının önemini ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Şu an yaşadığımız coğrafya, antik çağda çok farklı kültürlerin barış içinde, bir arada yaşadığı yer olan Pamfilya. Muratpaşa olarak Pamfilya’yız. Herkesi, tüm komşularımızı seviyoruz. Muratpaşamız’da, değişik inanç ve kültürlerden komşularımızla barış içinde yaşıyoruz. Kamu hizmetlerinde en çok dikkat etmemiz gereken şey; ayrımcılık reflekslerinin dışına çıkabilmek” dedi.

4 GRUP HALİNDE TÜM PERSONEL EĞİTİM ALACAK

İki gün sürecek programda; tüm belediye çalışanları, 4 grup halinde, engellilik, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, etnik köken, din, inanç ve siyasal düşünce gibi ayrımcılıklara karşı farkındalık eğitimi alacak. Ayrımcılık Konusunda Temel Bilgiler, Hukukta Ayrımcılık, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Mahkeme Kararlarında Ayrımcılık, Türkiye’de Ayrımcılık ve Ayrımcılıkla Mücadele konu başlıklarındaki eğitimin ardından belediye personelinin karşılaştığı ya da karşılaşmaları olası durumlara ilişkin vaka çalışması yapılacak.

EĞİTMENLER

Eğitimde; İHGD Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun, İHGD Kurucu Başkanı ve Ankara Barosu üyesi Av. Orhan Kemal Cengiz, insan hakları hukuku ile ilgilenen İzmir Barosu üyesi Av. Mehmet Nur Terzi, İzmir Barosu üyesi Av. Özlem Yılmaz ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi eğitmen olarak görev alacak.

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL, KAMU HİZMETLERİNDE AYRIMCILIK REFLEKSİ DIŞINA ÇIKMANIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.