Muratpaşa’da “Koca Yasa” Adlı Oyun Sahnelendi

Muratpaşa’da “Koca Yasa” Adlı Oyun Sahnelendi
Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle Muratpaşa Belediyesi Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu “Koca Yasa” adlı oyunu sahnelendi.

- Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle Muratpaşa Belediyesi Çeşnibahar Kadınlar Topluluğu “Koca Yasa” adlı oyunu sahnelendi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda “Koca Yasa” oyununu sahneleyen kadınlar, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Kadına yönelik şiddetin mizahi bir dille anlatıldığı oyunu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe ile birlikte izledi.

Oyundan önce bir konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İnsan toplulukları kas gücüne ağırlık veriyorsa, beyin gücüne ağırlık vermiyor demektir. İnsan insana hep sevgi göstere gelmiştir, bir o kadar da zulmederek gelmiştir. Genel olarak şiddet önemli bir başlık. İnsanların daha gelişmiş toplumlar oluşturabilmeleri ancak; kas ve fiziksel gücünün değil de beyin gücünün kullanılmasıyla ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

MURATPAŞA’DA “KOCA YASA” ADLI OYUN SAHNELENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.