Muş Belediyesi Bayrama Hazır

Muş Belediyesi Bayrama Hazır
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, belediye olarak Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun almış olduğu kararları uygulamak için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

- Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, belediye olarak Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun almış olduğu kararları uygulamak için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Başkan Asya, Muş Belediyesi olarak Temizlik İşleri, Zabıta, İtfaiye, Ulaşım ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurgulayarak, Kurban kesim yerinin mülkiyeti belediyeye ait olan mezbahane olarak belirlendiğini kaydetti. Kurbanların şehir merkezinde gelişi güzel bir şekilde kesilmemesi için vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Asya, “Kurban kesimiyle birlikte oluşacak atık ve çöpler Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından en kısa sürede alınacak. Bu acıdan vatandaşlarımızdan çöplerini rastgele atmaları konusunda duyarlılık bekliyoruz. Mezbahanede kesilen kurbanlıklar veteriner hekimimiz tarafından sürekli kontrol altında tutulacaktır. Evlerinin bahçeleri dışında, cadde, sokak, park, kamusal alanlarda kurban kesimi yapılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Yasak yerlerde kurbanlarını kesen vatandaşlara yasa gereği zabıta müdürlüğümüz tarafından para cezası uygulanacaktır” dedi.

Asya, halkının bayram süresince rahat etmesi için her şeyi düşündüklerini aktararak, “Gerek satış yerleri, gerekse kurban kesim alanlarında gerekli önlemler alındı. Araçlar, personel, süpürücü araçlarımız sürekli çalışacaklar. Halkımıza kurbanın kesim alanlarında yapmaları için uyarılar yapıyoruz. Gerekli önlemlerde alınacaktır. Buna rağmen yol, cadde ve sokaklarda oluşabilecek kurban atıklarının anında temizlenmesi için araç parkımız var. Yine, çevreye kötü görüntü ve koku yaymaması için cadde ve sokakların yıkamasını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.