Muş Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Muş Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı
Muş Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında toplandı.Yoklama ve saygı duruşuyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, son günlerde yaşanan olay...

Muş Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında toplandı.

Yoklama ve saygı duruşuyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, son günlerde yaşanan olayları gündeme getirdi. Bir an önce barışın tesisi temennisinde bulunan Başkan Asya, “Ülkemizde uzun bir süreden beri devam eden huzur ortamının, Ortadoğu’da cereyan eden olayların son zamanlarda ülkemize sıçramasının bize vermiş olduğu üzüntüyü yaşıyoruz. Suruç’ta, Adıyaman’da, Ceylanpınar’da, ilimizde ve diğer illerde yaşanan olaylardan dolayı tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Rabbim bir an önce barışın, sükûnetin tesis edilmesini sağlasın” dedi.

Ankara ziyaretinde yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi veren Başkan Asya, “Su ve kanalizasyon projemizin son aşamasına geldiğini gördük. Allah nasip ederse ayın 15’inde projelerin bitirilmiş haliyle teslim edileceği belirtildi. Ön incelemesinin İller Bankası’nın yapacağı proje, önümüzdeki meclislerde gündem konumuz olacak. Bunun yanı sıra Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile bir görüşmemiz oldu. Gençlerin sportif faaliyetlerini karşılamak adına Muş’ta ikişer adet halı saha, basketbol ve voleybol sahaların kurulması için bir protokol imzaladık. Bunun dışında Milli Emlak’ta bekletilen bazı arsa tahsislerimiz vardı. Onların takibini sağlayarak işlemlerini bitirmiş olduk” diye konuştu.

Sebze hali ve hayvan pazarı çalışması ile ilgili son noktaya geldiklerini ifade eden Başkan Asya, “Çalışmalarımızı kendi imkânlarımızla sürdürüyoruz. Allah’a şükür belli bir mesafe aldığımızı görüyoruz. İnşallah bu sezonda da taahhütlerimiz ve eksikliklerimizi gidereceğiz. Proje aşamasını bitirerek çalışma aşamasına geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KALDIRIM İŞGALLERİ İÇİN UYARILARDA BULUNUYORUZ”

Belediye ekiplerin kaldırım işgalleri ile ilgili yaptığı çalışmaya değinen Başkan Asya, “Ramazan dolayısıyla kentin birçok bölgesinde müsamaha gösterildi. Ancak bayram sonrasında zabıta ekiplerimiz çalışmalarını sıkılaştırdılar. Kaldırım işgalleri konusunda gerekli uyarıları yapıyoruz. Bu uyarılara uymayan vatandaşlarımıza da ciddi bir cezai müeyyide uygulayacağız. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Diğer birimlerimizde mutat çalışmalarını sürdürüyor. Fen işleri ekibimiz yama çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl ekseriyetle yollar ile ilgili çalışmalarımız yama ve onarım üzerine olacaktır. Çünkü doğalgaz döşeme hattını ile alt yapı çalışmalarımızın tamamlamamız gerekir. Bunları tamamladıktan sonra bir sefere mahsus yollarımızın tamamını yenileyeceğiz. Su ve kanalizasyon ile ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Saray Mahallesi 1. mıntıka bölgesinde yapılan kanalizasyon çalışmamız da bitmek üzere. Mahalle sakinleri orada yaptığımız çalışma ile ilgili teşekkür ziyaretinde bulundular. Daha önce kokuda balkonlarına çıkamadıklarını ve yapılan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Aynı şekilde Karşıyaka Mahallemizin de kanalizasyon sorununu gidermek için çalışmalarımıza başlayacağız. Bu anlamda yapacağımız çalışmaların ilimize ve insanlarımıza hayır getirmesi temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından, toplantıya katılan vatandaşların dilek ve şikâyetleri dinlendi. Ardından meclise havale edilen evraklar görüşüldü.

MUŞ BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.