Muş Hem’den Yılsonu Sergisi

Muş Hem’den Yılsonu Sergisi
Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yılsonu sergisi büyük ilgi gördü.Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hizmet binasında düzenlenen sergi açılışına Vali Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyü...

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yılsonu sergisi büyük ilgi gördü.

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hizmet binasında düzenlenen sergi açılışına Vali Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları Zeliha Uyan ve Ercan Öter, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kamu kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmen ve çok sayıda davetli katıldı. Halkoyunları gösterisinin ardından 2014- 2015 eğitim öğretim yılı içerisinde açılan kurslarda yapılan eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Vedat Büyükersoy, kursa katılan tüm kursiyer ve onları eğiten öğretmenlerine teşekkür ederek, “Bugün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde hanımlara dönük verilen kursların semeresini görmeye geldik. Öncelikle bayanlarımızı eğiten öğretmenlerimize, kıymetli kursiyerlerimize ve onları buraya gönderen anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Ayrıca değerli eşlerine de teşekkür ediyorum. Çünkü onlar buraya eşlerini, kızlarını göndermeselerdi, bugün burada gördüğümüz eserler ortaya çıkmazdı. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde 660 adet kurs açtıklarını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman ise, “Toplamda 660 tane kurs açtık. Yaklaşık 11 bin kursiyerimizi mezun edip belge verdik. Açtığımız kurslar genelde okuma- yazama, sosyal- kültürel ve bayanlara yönelik meslek kursları ile birlikte üç ana başlık adı altında toplayabiliriz. Bunlarda bizim daha çok önemsediğimiz okuma -yazma ve kadına yönelik kurslardır. Tabi, İş-Kur’la zaman zaman işbirliği içerisinde kurslarımız oldu. Kurslarımız sadece Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binamızda değil, ilimizin her tarafında yani köy, belde ve yer bulduğumuz her yerde kurslar açtık. Dolayısıyla bugün açılışını yapmış olduğumuz sergide genelde kadınlara yönelik ağırlık verdiğimiz kurslardı. Bunun dışında sosyal ve kültürel kurslarımız oldu. Bunlardan emlak danışmanlığı, işaret dili, sportif ve müzik alanında yapıldı” dedi.

Bu yıl hedeflenen kurs sayısına ulaştıklarını vurgulayan Beyazduman, “Osmanlıca, İngilizce ve buna benzer farklı başlıklarda yaklaşık 200 kurs açtık. Sene başında planladığımız kurs sayısına ulaştık ve bunun mutluluğu içerisindeyiz. Tabi burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle bizimle işbirliği yapıp kurslarımızın açılmasına vesile olan okul müdürlerimize, kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Katılımcılar, kurumun 4 katında sergilenen el emeği göz nuru eserleri ziyaret ederken, serginin 3 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.