Muş İl Genel Meclisi’nden ‘Acil Servis’ Açıklaması

Muş İl Genel Meclisi’nden ‘Acil Servis’ Açıklaması
MUŞ (İHA) – Muş İl Genel Meclis Üyesi Ümit Sakık, Muş Devlet Hastanesi’nin acil bölümün yetersiz olduğunu belirterek, çözüm için kadın doğum ve çocuk servisinin ayrılması gerektiğini söyledi.Muş İl Ge...

MUŞ (İHA) – Muş İl Genel Meclis Üyesi Ümit Sakık, Muş Devlet Hastanesi’nin acil bölümün yetersiz olduğunu belirterek, çözüm için kadın doğum ve çocuk servisinin ayrılması gerektiğini söyledi.

Muş İl Genel Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda, AK Parti ve DBP’li il genel meclis üyeleri ile birlikte Muş Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunduklarını belirten İl Genel Meclis Üyesi Ümit Sakık, acil bölümün yetersiz olduğunu ve acil çözüm gerektiğini söyledi. Acil bölümünün ayrıca hijyenik bir ortama sahip olmadığını kaydeden Sakık, “Muş Devlet Hastanesi’nin acil bölümü hem kapasite açısından yetersiz hem de steril (hijyenik) olmadığı görülmüştür. Acil servisi bir günde yaklaşık bin 600 hastaya hizmet sunuyor. Bunun yaklaşık 600 hastası çocuk, bin hasta da yetişkinlerden oluşuyor. 600 çocuk hasta için 10 yatak, bin yetişkin için de 20 yatak mevcut. Bunların yetersiz olduğu gözlemlenmiştir” dedi.

Hastanenin hijyenik bir ortama sahip olmadığını ifade eden Sakık, “Ayrıca hijyenik bir ortama da sahip değil, Acil bölümün yatak kapasitesi ve doktor sayısı artırılmalı, acil bölümümde yer alan kantinin bina dışına alınması gerekir. Projede hastanenin çatısı olmadığı için de iklim koşullarının sert geçtiği ilimizde sağlıklı hizmet verilemez. Bu nedenle hastanenin çatısı mutlaka iklim şartlarına uygun yapılmalı. Ayrıca; doğum hastası, acilin servisi girişinden götürülmekte. Bu hastaların özeli için bütün herkesin içinde kadın doğum servisine götürülmesi doğu değildir. Çözüm için de hem kadın doğum hem de çocuk bölümünün ayrılması gerekiyor. Bu konuda ilgililerin bir çalışma yapmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

“2015 YILI YATIRIM PROGRAMINA HIZ VERİLMELİ”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz hakkı alarak açıklamalarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Yardımcısı Mehmet Şakir Tuğrul ise, bu yıl 420 kilometre asfalt çalışması yapıldığını hatırlattı. Yapılan çalışmaların geldiği aşamalarla ilgili kurum amirlerinin bilgi vermesini isteyen Tuğrul, “Malumunuz 2015 yılı yatırım programı devam ediyor. Sezonun yarısında işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. İl genelinde yaklaşık 420 kilometre asfalt yapılıyor. Bu da az bir rakam değil, mevsim koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda çalışmalarımıza bir an önce daha yoğunluk vermemiz lazım. Bu nedenle ilgili birim müdürlerimiz meclise gelip bilgi vermeleri uygun olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MUŞ İL GENEL MECLİS ÜYESİ MEHMET ŞAKİR TUĞRUL, KURUM AMİRLERİNİN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERMESİNİ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.