Muş şehidini uğurluyor

Muş şehidini uğurluyor
Muş'un Varto ilçesinde yola döşenen bombanın patlatılması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit olan özel harekat...

Muş'un Varto ilçesinde yola döşenen bombanın patlatılması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit olan özel harekat polisi Yücel Kurtoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Muş Hükümet Konağı önünde yapılan cenaze törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü daire başkanları, şehidin yakınları, mesai arkadaşları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özel harekat üniforması giyen şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, bazı polisler gözyaşlarını tutamadı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Allah'a olan inanç ve imanın acılarını hafiflettiğini ifade eden Vali Yavuz, "Biz biliriz ki Allah yolunda öldürülenler ölü değildir. Bilakis, diridirler. Dolayısıyla kardeşimizin ruhu şu anda bizimle beraber. Sadece fiziken bir ayrılık yaşıyoruz. 27 Nisan tarihinde bombalı bir saldırı sonucu yaralanan kardeşimiz, dün Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun" dedi.

24 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Muş'ta şu ana kadar 24 teröristin etkisiz hale getirildiği, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 200 kişinin de tutuklandığını belirten Vali Yavuz, şunları söyledi:

"Dün Varto'da güvenlik güçlerimizle çıkan çatışma sonucunda 2 terör örgütü mensubu ölü ele geçirilmiş, bu çatışma esnasında bir askerimiz şehadet mertebesine ulaşmış, bir askerimiz hayati tehlikesi bulunmadan yaralanmıştır. Şu ana kadar 24 terör örgütü mensubu ilimizde etkisiz hale getirilmiş, bölücü terör örgütüyle iltisaklı, işbirliği halinde yardım ve yataklık yapan 200 kişi de tutuklanmıştır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatandaşımızın can, mal ve ırzına kast eden hainlerle mücadele konusunda kararlıyız. Biz, gerek askerimiz, gerek polisimiz, Allah Allah nidalarıyla mücadele yürütmekte ve şehit düşmeyi bir şeref olarak bilmektedir" diye konuştu.

"VAKUR DURUŞUMUZ BECERİKSİZLİK OLARAK ALGILANMASIN"

Yardım ve yataklık yapanların kravatlarına yapışacaklarını kaydeden Yavuz, şunları söyledi:

"Herkes şunu iyi bilsin ki bu hainlere yardım ve yataklık edenlerin elbette kravatlarına yapışacağımız gün yakın. Bunu herkes iyi bilsin. Biz acımızı içimize gömerken hesap sormayacağımızı asla kimse düşünmesin. Hesabı mutlaka soracağız. O yüzden vakur duruşumuzu asla bir beceriksizlik olarak kimse algılamasın. Devlet mutlaka gerekeni yapacaktır ve biz de yapacağız. Nitekim hepinizin bildiği gibi bugüne kadar yaptığımız icraatlar ortadadır."

Vali Yavuz'un konuşmasının ardından şehidin cenazesi özel harekat polisleri tarafından tekbirlerle cenaze aracına taşındı. Törene katılanlar tekbir getirdi, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Bitlis'in Mutki ilçesi nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki şehit Özel Harekat Polisi Yücel Kurtoğlu'nun cenazesi, Salih-Muhlise Çağlayan Camisine götürüldü. Şehit, burada kılınacak cenaze namazının ardından Taşo mezarlığında toprağa verilecek.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Taşdibek köyü mevkisinde yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle özel harekat polisi Coşkun Özcan şehit düşmüş, Yücel Kurtoğlu ve bir mesai arkadaşı yaralanmıştı. Yaralı Yücel Kurtoğlu da kaldırıldığı GATA'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Muş şehidini uğurluyor

Muş şehidini uğurluyor

Muş şehidini uğurluyor

Muş şehidini uğurluyor

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.