Müsiad Konya Şube Başkanı Şimşek’ten İso Açıklaması

Müsiad Konya Şube Başkanı Şimşek’ten İso Açıklaması
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya’nın 16 firma ile yer almasıyla birlikte, İSO ilk 1000 sıralamasında Konya’yı temsil eden firma sayıs

- MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya’nın 16 firma ile yer almasıyla birlikte, İSO ilk 1000 sıralamasında Konya’yı temsil eden firma sayısının 25’e yükseldiğini, bu yükselişin Konya sanayisinin istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü ve Konyalı sanayicilerin 2023 ihracat hedeflerine ne kadar odaklandıklarını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Konya’da üretilen ürünlerin uluslararası alanda rakip firmaların ürünleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaşmasının Konya sanayisine olan rağbeti artırdığına vurgu yapan, Şimşek, “Ürettiğiniz ürün ne kadar nitelikli olursa o ürüne olan talep de o ölçüde artar ve bu da firmanızı rakiplerinize göre bir adım öne çıkarır. Üretilen ürünlerin kalitesinin yanı sıra üretim odaklı eğitim de günümüz sanayisinin en önemli konularından biridir. Teknolojiyi ne kadar kullanırsanız kullanın insan beyni ile ortak hareket ettirmedikçe yüksek verim alamazsınız, bu yüzden sanayimizde çalışanlarımızın eğitimi en az yeni yatırımlar kadar önem arz etmektedir” dedi.

Dünya üzerinde ve bölgemizde meydana gelen karışıklıkların Konyalı sanayicileri tedirgin ettiğine değinen Şimşek, “Özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan olumsuz gelişmeler sanayicilerimizi yeni yatırımlar yapma noktasında endişelendirmektedir. Konya olarak ihracatımızda ilk sırada yer alan Irak’ta, yaşanan iç karışıklıkların son bulması en büyük temennimizdir. Bunun yanı sıra Suriye’de, Gazze’de ve dünya üzerinde devam eden savaş ve kaos ortamı bir an önce son bulmalı” ifadelerini kullandı.

İSO ilk 1000 sıralamasında gösterilen başarının önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesi gerektiğini ve daha iyisini hep birlikte başarabileceklerini de belirten Şimşek. “Bu tablo sadece listede yer alan firmaların değil sanayicisinden mühendisine, ustasından işçisine bütün Konya’nın başarısıdır. Geçen yıl listede 24 Konyalı firma vardı. Bu yıl ise bu sayı 25’e çıktı dileğimiz bu güzel sonucun katlanarak devam etmesidir. Açıklanan İSO 1000 sıralamasında Konya merkezli 25 firmanın 16’sının MÜSİAD Konya Şubesi üyesi firmalar olması bizlere ayrıca gurur veriyor” diye konuştu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek, İSO ikinci 500 sıralamasında yer alan firmaları tebrik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.