Muş’ta Daka Destekli Kursu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifika Verildi

Muş’ta Daka Destekli Kursu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifika Verildi
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ‘Kaynak ve zaman israfını önlemek için fizibilite eğitimi’ projesini baş...

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ‘Kaynak ve zaman israfını önlemek için fizibilite eğitimi’ projesini başarılı bir şekilde tamamlayan 19 kursiyere sertifikaları verildi.

Muş’ta tarım ve hayvancılık sektöründe zaman ve kaynak israfının önlenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve DAKA tarafından desteklenen ‘Kaynak ve zaman israfını önlemek için fizibilite eğitimi’ projesi sona erdi. 27 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında başlayan proje eğitimlerine farklı kurumlardan katılan 19 kursiyerin eğitimleri başarılı bir şekilde geçtiği ve kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve bunun sonucunda daha sağlıklı fizibilite raporlarının çıkarılması amacıyla düzenlenen eğitimler sonrası sertifika töreni düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun makamında düzenlenen törende kursiyerlere sertifikaları verildi. Törenin ardından proje ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Çolakoğlu, tarım ve hayvancılık ülke açısından çok önemli bir merkez olduğunu söyledi. Kurumlar arası işbirliği geliştirerek çok daha kapsamlı fizibilite çalışmaları yapacaklarını ifade eden Çolakoğlu, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak teknik destek projesi kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunmuş olduğumuz projemiz kabul edilmişti. 27 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında hem bizim kurumumuzdan hem diğer kurumlardan toplam 19 arkadaşımızın katılımıyla bu eğitim gerçekleşmişti. "Kaynak ve Zaman İsrafını Önlemek İçin Fizibilite Eğitimi" adlı proje eğitimimiz beş gün sürdü. Eğitime katılan 19 kursiyerimiz başarıyla bu kursu tamamladılar. Daha sonra da bu proje eğitimini tamamlamak için bir tamamlama eğitimi verildi. Toplamda 10 günlük bir proje eğitimi sürdü” dedi.

DAKA Uzmanı Fuat Özkan ise, “Bu proje eğitimi sayesinde ilimizdeki birçok sektörde çok daha olumlu çalışmalar yapılabilecek. İlk defa düzenlenen eğitimlerin çok verimli geçti. Bundan sonraki süreçte üretilecek projelerin bölge ihtiyaçları, sektör koşulları göz önüne alınarak hazırlanacaktır. Bu şekilde çok daha doğru yatırımlar gerçekleştirilebilecektir” şeklinde konuştu.

MUŞ'TA DAKA DESTEKLİ PROJEYE KATILAN KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.