Muş’ta Engelli Evde Bakım Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Muş’ta Engelli Evde Bakım Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Engelli evde bakım hizmeti’ kapsamında evde bakım hizmeti veren vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, şeh...

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, ‘Engelli evde bakım hizmeti’ kapsamında evde bakım hizmeti veren vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, şehirde engelli evde bakım hizmeti alan vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yapılan toplantının sunumunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbalı tarafından verildi. Öz bakım, hareket, sosyal beceri, kendini ifade etme hijyen, psikolojik destek ve beslenme gibi konular hakkında açıklamalarda bilgi veren Bingölballı, eğitimlerin periyodik olarak verildiğini söyledi. Bakıma muhtaç özürlülerin tespiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine ilişkin yönetmelik gereği ve tıbbi olarak ağır özürlü tespiti yapılanlar için heyetlerinin bakıma muhtaç özürlü, ailesi ve yaşanılan çevre bir bütünlük içinde incelenerek, bakıma muhtaç özürlünün ve ailesinin fiziksel, zihinsel, duygusal, psiko-sosyal ve demografik özellikleri ve özgeçmişleri, özrü ve özürlüyü kabullenme durumu tespit edildiğini ifade eden Bingölballı, “Özürlülerin hakları, yararlanabileceği özel eğitim, mesleki rehabilitasyon, tıbbi tedavi ve rehabilitasyon, sosyal yardımlar, koruyucu aile, evlat edindirme gibi hizmetler hakkında değerlendirme ve rehberlik yapılır. Evde yapılan incelemede engellinin hizmetlerinden ve çevre imkânlardan mahrum kalmasından dolayı günlük hayatın alışılmış tekrar eden gereklerini başkasının yardımı olmadan yerine getirememesi ve bu nedenlerle bakıma muhtaç özürlü olarak tespiti yapılan ve evde bakım hizmeti uygun görülen engelliler için bakım hizmetleri devam etmektedir” dedi.

Engelliye evde bakım hizmetini veren bakıcılara özellikle uyarıda bulunan Bingölballı, öz bakım ihtiyacı; el, yüz, kulak, burun temizliği, tuvalet ihtiyacı, banyo ihtiyacı, yeme- içme, giyinme-soyunma, hareket ’fiziksel durum; hareket etme, yürüme becerileri, el ve kollarını kullanma, merdiven inip çıkma, sosyal beceri durumu, kendini ifade edebilme, kendisine ve çevresine zarar verme riski hâlinde kendini kontrol edebilme. İlk yardım, beslenme, hijyen ve psikolojik destek verilmesi noktalarında engellilere nasıl davranılması gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi.

EVDE BAKIM HİZMETİ ALAN VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.