Muş’ta Minik Öğrenciler Fidan Dikti

Muş’ta Minik Öğrenciler Fidan Dikti
Muş’ta Alparslan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu gönüllüleri, Yeşilce Anaokulu minik öğrencileri ile birlikte fidan dikti.Muş’ta fidan dikim çalışmaları devam ediyor. Muş Alparslan Üniversitesi Genç...

Muş’ta Alparslan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu gönüllüleri, Yeşilce Anaokulu minik öğrencileri ile birlikte fidan dikti.

Muş’ta fidan dikim çalışmaları devam ediyor. Muş Alparslan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu gönüllüleri İlyas Noyan, Asiye Tüker, Tuba Toktaş, Delila Kocabay ve Nebahat Kanay, merkeze bağlı Yeşilce Anaokulu’nda minik öğrencilerle birlikte fidan dikti. Merkez ve merkeze bağlı birçok köy okulunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte fidan dikim çalışmalarının yapıldığını belirten Tema Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, Genç Tema gönüllülerinin durmadan çalıştığını söyledi. Tema’nın sadece fidan dikimi ile sınırlı faaliyetler yapmadığının altını çizen Aytemiş, özelikle erken çocukluk döneminden itibaren başlayan doğa eğitimi çocuklara doğa ve doğal varlıklar konusunda farkındalık kazandıracak fırsatlar sunduğunu söyledi. Özelikle çocuklara yönelik başlatılan eğitim projeleri olduğunu kaydeden Aytemiş, “Eğitim proje etkinliklerimizle Türkiye’nin birçok ilinde ulaştığımız çocukların öğretmenleri gözetiminde doğaya çıkarak doğayı sevmesi, tanıması, yaparak ve yaşayarak öğrenmesine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Bu yıl sürekli öğrencilerle birlikte fidan dikimleri yaptıklarını kaydeden Aytemiş, “Hayatı yaşanabilir kılabilmek için her şeyden önce erken yaşta doğamızı, doğal varlıklarımızı, çevremizi ve toprağımızı bütün zararlı etkenlerden korumalıyız. Bu bilinci eken yaşta neslimize aktarmak üzere bütün eğitimcilerimize ve bizlere sorumluluk düştüğünü görmeliyiz” şeklinde konuştu.

Minik öğrencilerle fidan dikimlerine devam edeceklerini ve doğa sevgisini aşılamak için her türlü imkanları seferber edeceklerini vurgulayan Aytemiş, “Düşünün doğadan nesli tükenen havyalarımız dahi hiç acımadan öldürenler dahi olmaktadır. İşte bu yaşlarda bilgilenen nesil hiçbir zaman için böyle kadar olamaz” şeklinde sözlerini tamamladı.

MUŞ’TA ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GENÇ TEMA TOPLULUĞU GÖNÜLLÜLERİ, YEŞİLCE ANAOKULU MİNİK ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.