Muş’ta Ramazan Ayında Kar Satışı

Muş’ta Ramazan Ayında Kar Satışı
Muş’ta bazı vatandaşlar, Kurtik Dağı’ndaki obruklardan ve güneş görmeyen bölgelerden topladıkları karları kent merkezinde satıyor.Muş’ta bazı vatandaşlar, 2 bin 500 rakımlı Kurtik Dağı’ndaki obruklard...

Muş’ta bazı vatandaşlar, Kurtik Dağı’ndaki obruklardan ve güneş görmeyen bölgelerden topladıkları karları kent merkezinde satıyor.

Muş’ta bazı vatandaşlar, 2 bin 500 rakımlı Kurtik Dağı’ndaki obruklardan ve güneş görmeyen bölgelerde topladıkları karları kamyonetlerle şehir merkezine getiriyor.

Dağlardan getirdikleri karın poşetini 1 liraya satan vatandaşlar, böylece Ramazan süresince aile bütçelerine katkı sunuyor. Kamyonetle getirdiği karları şehir merkezinde satan Ebedin Erboğa, her yıl Ramazan ayında 2 bin 500 rakımlı yüksekliğindeki Kurtik Dağı’na çıkarak kalıplar halinde kar çıkartarak sattığını söyledi.

Vatandaşların özellikle Ramazan ayında ilgi gösterdiğini ifade eden Erboğa, “Muş’tan geliyorum, 50 kilometre mesafede Kurtik Dağı’ndan kar getiriyoruz. Özellikle Ramazan ayında, 5 ile 15 kiloyu 1 liraya veriyoruz. Parası da olan alıyor almayana da veriyoruz. Özelikle Ramazan ayında satıyoruz. Pekmezde, suda, ayran ve cacıkta kullanıyoruz. Güzel olup buzdan iyidir. Vatandaşa da satıyoruz" dedi.

Karı satın alanlar ise, iftarda ayranla, sahurda ise pekmezle birlikte tükettiklerini vurguladılar. Karın buzdan daha kaliteli olduğunu kaydeden vatandaşlardan Şeyhmus Solgun ise, “Buzdan, buzdolaplarından daha sağlıklı daha kaliteli daha güzel. Akşam iftarda ayranın içerisinde iftar sofrasında yer alan Muş’un has ve öz karı, 40 derecelerin sıcaklığın altında Muş’ta iftarımızı karla açıyoruz. Bu vesileyle ilimizin bir özelliği ve güzellikleri işte budur” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.