Muş’ta Yanan Suda İftar Yaptılar

Muş’ta Yanan Suda İftar Yaptılar
Muş’ta, tarlada vurulan sondajdan çıkan suyun yanması vatandaşların ilgi odağı oldu. Ramazan ayını fırsat bilen bazı vatandaşlar ailesi ile birlikte sondajdan çıkan suyu yakarak yemeğini hazırlayıp if...

Muş’ta, tarlada vurulan sondajdan çıkan suyun yanması vatandaşların ilgi odağı oldu. Ramazan ayını fırsat bilen bazı vatandaşlar ailesi ile birlikte sondajdan çıkan suyu yakarak yemeğini hazırlayıp iftarını açıyor.

Muş’un Hasköy ilçesi kırsalında hayvan sürülerinin su ihtiyacını karşılamak için yapılan sondajdan çıkan su yanıyor. Görenleri hayrete düşüren olay, bazen vatandaş için değişik bir gün geçirme fırsatı oluyor. Ramazan dolayısı ile akşam saatlerinde yanan suyun başına gelen aileler, yemeklerini yanan suda yapıyor iftarlarını burada açıyor.

“AİLEMLE BİRLİKTE İFTARI FARKLI BİR ŞEKİLDE AÇMAK İSTEDİM”

Ailesi ile birlikte yanan suyun yanında iftarını açan Hüsamettin Altay, “Şuan bulunduğumuz bölge Hasköy ilçesinin Sunay mahallesinde bir yer. Öncelikle hayvanlar için içme suyunun karşılanması amacıyla vurulan bir sondaj var. Kaynak yapılırken tesadüfen yandığı fark edildi. Metan gazı olduğunu düşünüyoruz. Biz vatandaşlar olarak ve ben ailemle birlikte iftarımı bugün burada açmayı düşündüm ve bu şekilde böyle değişik bir organizasyon yaptık” dedi.

Yemeklerin hazırlanmasının ardından ateşe konulan tavada menemen yapıldı. Ateşin başında oruç açanlar değişik bir gün geçirmenin zevkine vardılar.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.