Mustafa Kamalak’tan Davutoğlu yorumu

Mustafa Kamalak’tan Davutoğlu yorumu
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak,"Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak,"Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış durumda. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nin düzenlediği "Seninle Değişir Bu Dünya" isimli konferansa katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen konferansa akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Kamalak burada "Dünya sistemi ve Türkiye" hakkında konuşma yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Konferansın ardından Susamışlar Konağı'nda basın mensupları ile bir araya gelen Kamalak, gündeme dair soruları yanıtladı. 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gitme kararı alan AK Parti'de aday olmayacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kararının sorulması üzerine Kamalak, "Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış durumda. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi. Son konuşmasında istifa edeceği anlaşılıyordu. O mesajlar öyleydi. Sayın Cumhurbaşkanı sanıyorum dedi ki "Bu şekilde istifa etmen şık olmaz en iyisi usulüne uygun bir biçimde görev değişimi olsun" demiş olmalı. Dolayısıyla Sayın Davutoğlu'nun aday olması beklenmezdi" dedi.

Kamalak, olası bir erken seçime parti olarak tek başına katılacaklarını belirterek ülkenin yönetimine el koyacaklarını söyledi. Türkiye, İsrail'in NATO nezdinde temsilcilik açması için veto hakkını kullanmadığını hatırlatan Kamalak "Önümüzdeki aylarda veya yıllarda İsrail NATO'ya üye olacaktır. Yani neticede Müslüman Türk askeri Yahudi askeri ile bir olup Müslümanlar ile savaşacaktır. Bu kabul edilemez bir durum" diye konuştu.

Saadet Partisi'nin iktidar olacağı iddiasında bulunan Kamalak,"Anadolu'yu dolaşıyoruz. Bakmayın bugünkü durumlara bu oyun bozulacaktır. Milleti öğretilmiş bir çaresizlikle terbiye etmeye çalışıyorlar. AK Parti diyor ki "Biz gidersek CHP gelir, gelmesini istemiyorsanız oyunuzu bana vereceksiniz', CHP'de diyor ki "Biz gidersek laiklik gider" bu milleti kamplaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Bu oyunu bozacağız. Biz bu oyunlarla ilk defa karşılaşmıyoruz. 4 sefer partimiz kapatıldı. Ama her bir engeli aştık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.