Mustafa Poyraz adaylık başvurusunu yaptı

Mustafa Poyraz adaylık başvurusunu yaptı
Kahramanmaraş’ta 12 yıl Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Poyraz Ak Parti listesinden milletvekili adaylığı için başvurusunu yaptı

Kahramanmaraş’ta 12 yıl Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Poyraz Ak Parti listesinden milletvekili adaylığı için başvurusunu yaptı

Kahramanmaraş Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı müracaatında bulundu. 12 yıldır Kahramanmaraş’ın şehircilik anlamında gelişmesinde büyük bir pay sahibi olan Eski Başkan Poyraz, “her zaman söyledim, hiçbir zaman hesap yapmadık, Allah’ın rızasını kazanmaya çalıştık” dedi.

Dün Parti binasında yaptığı aday adaylığı müracaat töreninde konuşan eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yoldan geçerken yaptığı hizmetleri gördüğünde duygulandığını ve gurur duyduğunu söyledi.

Kendisini desteklemeye gelen halk karşısında çok mutlu olduğunu dile getiren Poyraz, 12 yılda birçok projelere imza attığını ve daha yapılacak çok projelerin olduğunu söyledi. 2002-2014 arası bir yolculuk yaptığını kaydeden Poyraz, “Yolculuk sırasında çok değişik vesilelerle huzurunuza çıktık. Bu yolculukta 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 de genel seçim yaşadık. Tüm parti mensubu arkadaşlarımıza ve tüm Kahramanmaraşlılarımıza teşekkürü borç bilirim. Çünkü bana Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş şekilde destek verdiler. Bizde sizlerle beraber emanetin bir bilinci içerisinde aldığımız görevi taşımak için bütün imkânlarımızı seferber ettik” dedi. Her şeyin bir sonu olduğunu vurgulayan Poyraz, “Vakti gelince biz de emaneti arkadaşlarımıza teslim ettik. Çünkü hayatımız boyunca neyi niçin yaptığımızı bildiğimiz için bu noktaya geldik. Her insanın fani olduğunu çok iyi biliyoruz. Geçmişten bugüne kadar geçen süreçte bir sürü belediye başkanı arkadaşlarımız geldi geçti. Milletvekillerimiz geldi geçti. Önemli olan şu; benim gibi insanlar, hele bu görev bittikten sonra kendi özel yaşantısına dönünce geriye baktığın zaman kendi aracında giderken sağda solda kendi eserlerini görüyorsa ve bu eserler mutluluk veriyorsa, insanlar yönünü sağa sola dönmeyip “selamünaleyküm başkanım, nasılsın” diyorsa işte amaç yerine ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

1-191.jpg

BİRİNCİ HEDEFİMİZ YENİ BİR DÜNYA OLUŞTURMAK

2002 yılında görevi teslim aldığı gün ki beyanıyla 2014’te bıraktığı görevinin beyanı aynı olduğunu vurgulayan Poyraz, “ Bizimle alakalı şunu diyebilirler; şu hizmetleri yaptı ama şu hizmetleri yapmadı. Hiç kimse bana bizim malımızı yedi diyemez. Öyle biri varsa bu işin ahireti de var. Bu konuda Allah bizi korudu” açıklamalarını yaptı. Kahramanmaraşlının duasıyla, basın mensubu arkadaşların gayretleriyle Kahramanmaraş’ı bir yere getirdik ve teslim ettik. Bizden bu kadar elimizden geleni yaptık. Emanet şimdi başka bir arkadaşımız da. Rabbim onlara da kolaylık versin” dedi.

“Uzun olukta bir milliyetçiler derneğimiz vardı. Biz onların mektebinde büyüdük” diyen Poyraz, “Orda çok üniversite öğrencisi yetiştirmiştir. Milliyetçi talebe birliğinde Ankara’da, 1974-1977 yıllarında imkânlarımız yoktu ama Keçiören’den çıkardık Ulus’a gelirdik. O zaman ki Türk Talebe Birliğinde üniversite hazırlık dersi verirdik” ifadelerini kullandı.

Fizikten, matematikten ve kimyadan çok iyi anladığını kaydeden Poyraz, “Ben liseyi dereceyle bitirdim. Üniversite de iyi bir öğrenciydim. Bunları anlatma nedenim ise, refah döneminde Ali Sezal abi bir gün geldi ve seni belediye meclis üyesi yapacağız reddetme dedi. O zamana kadar benim herhangi bir siyasi bağlantımda yoktu. Bizim düşünce çizgimizde yeni bir dünya yeni bir medeniyet oluşturmak birinci hedeftir” dedi.

AK PARTİ’YE HİZMET ETMEK ONURDUR

Hizmet uğrunda tekrar emanet isteyen Poyraz, “Eğer bu emanet bize millet ve parti tarafından tekrar verilirse, çok farklı bir milletvekili süreci yaşarız. Müracaat eden herkes benim kadar samimi, benim kadar bu işi hak eden insanlar. AK Parti’ye müracaat etmek onurdur” dedi.

Bu millete layık olmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Poyraz, “Mustafa Poyraz olarak benim hiç kimseyle şahsi bir kavgam olamaz. Biz bir dava insanıyız. Bir düşünce insanıyız. Merkezi hükümetin imkânlarını yerel yönetimin emrine sunarsak ve yerel yönetimde ki arkadaşlarla birlikte çalışırsak ben de gurur duyarım. Sizlerin bu güne kadar ki güvenine layık olmak için elimizden geleni yaptık” dedi.

2-156.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.