Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Vali Kamçı’yı Ziyaret Etti

Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Vali Kamçı’yı Ziyaret Etti
Bazı açılışlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve beraberindeki heyet, bugün Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.Ziyaretlerinden do...

Bazı açılışlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve beraberindeki heyet, bugün Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün Hekimhan Devlet Hastane’nin açılışı, diş polikliniği, ruh sağlığı polikliniği ve devlet hastanesinde bazı incelemeler yapacağını ifade etti.

Malatya’ya 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yapılacağını hatırlatan Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, özellikle nüfus başına düşen yatak oranları, sağlık hizmetleri ve sağlığın gelişmesi noktasında Malatya’nın sorunlarını yerinde değerlendireceklerini kaydetti. Gümüş, “Malatya’da yeni devlet hastanemizin genişleme noktalarını değerlendireceğiz. Malatya’mıza 300 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastanesi ilave olacak, 150 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi yapılacak. Fizik Tedavi Hastanemizi, Askeri Hastanesi alanına yapacağız. Oradaki 200 dönüm araziyi Genel Kurmay Başkanlığımızdan, Milli Savunma Bakanlığımızdan tahsisiyle ilgili son çalışmaları yapıyoruz. Yine devlet hastanemizin yanında Kadın Doğum Çocuk Hastanemizi tamamlıyoruz. Şu anda onun projeleri tamamlama noktasında ve inşallah oranın bu yıl ihalesi yapılıp yapımına start vereceğiz” dedi

Doğanşehir ve Arapgir Devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini belirten Gümüş, “Akçadağ Devlet Hastanemizi, Doğanşehir Devlet Hastanesiyle beraber bu yıl içerisinde açacağız. Malatya yeni Devlet Hastanemize anjiyo ünitesi kuruldu. İlk anjiyo zannedersem bu hafta içerisinde yapıldı. Yine bir kanser cihazımızın da Malatya’ya kazandırılması, kanser merkezi noktasında gayretimiz olacak. Önemli olan Malatya’da bütün sağlık hizmetlerinin görülür hale gelmesi ve buradan başka bir ile bir sevkin olmaması ve Malatya’nın kendine yeten bir il olması noktasında Malatya inşallah iyi bir noktaya gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

MÜSTEŞAR PROF. DR. EYÜP GÜMÜŞ, VALİ KAMÇI’YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.