Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç’tan Elazığ Ticaret Borsası’na Ziyaret

Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç’tan Elazığ Ticaret Borsası’na Ziyaret
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç Elazığ Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.Elazığ Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteş...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç Elazığ Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Elazığ Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, TKDK Kordinotörü Turan Karahan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Elazığ temsilcileri ile birlikte, Elazığ Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ borsa olarak yaşadıkları sorunları dile getirdi. Başkan Mehmet Ali Dumandağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Hadi beyle sorunlarımızı her zaman paylaşıyoruz ama bu şekilde yönetim kurulu üyelerimizle ve bakanlık temsilcileriyle birebir konuşmamızın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Sorunlarımızdan biri bağlı olduğumuz ajans şubesinin Diyarbakır’dan Adıyaman’a taşınmasıdır. Üyelerimiz Diyarbakır’a rahatlıkla gidiyor. Ancak Adıyaman’a gidişte zorluk yaşıyorlar. Toprakta zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Yatırım amaçlı olan parsellerin önü açılmalı. TKDK bizlere ikinci teşviki vermiyor. Bu önümüzdeki engellerden biri. Buradaki et satışlarında ithal mal söz konusu. Et fiyatlarında da yüksek bir artış gözlenmekte. Biz istiyoruz ki fiyat sabit bir şekilde kalsın. Hiç olmazsa birkaç ay böyle devam etsin. Besicilerimiz karamsar olmadan malını piyasaya sürsünler” ifadelerini kullandı.

İletilen sorunlara getirecekleri çözümleri açıklayan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hadi Tunç, “Buraya geliş amacımız borsa başkanımızın bakanlığımızdan beklentilerini dinlemek ve bakanlığımızın Elazığ ve Türkiye için yapmakta olduğu faaliyetler hakkında bilgi sunmak. Ajansın hangi gerekçeyle Adıyaman’a bağlandığını bilmiyorum ama bu sorunu Ankara’ya ileterek gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.

Elazığ’ın alabalık yetiştiriciliği konusunda Türkiye’de 1. sırada olduğunu ifade eden Müşteşar Yardımcısı Hadi Tunç, “Elazığ tarımsal potansiyelde ne yazık ki arzuladığımız noktada değil. Hem tarım arazilerinin parçalandığı hem de arazilerin yeterince suyla buluşmaması bunun başlıca nedeni. O noktada tarımı yeniden cazip hale getirmek için şimdiye kadar verdiğimiz tarımsal destekleri farklılaştırarak gelişim göstereceğiz. Elazığ’ın önemli bir kaynağı da hayvancılık. Besicilik İnşallah daha iyi duruma gelecek. Şeker fabrikasının daha iyi çalışması da besiciliğe fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

MÜSTEŞAR YARDIMCISI HADİ TUNÇ, ELAZIĞ TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.