Müteahhitlere Kazı Çalışmaları Brifingi Verildi

Müteahhitlere Kazı Çalışmaları Brifingi Verildi
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) işbirliği ile derneğin toplantı salonunda, müteahhitlere kazı çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı.

- Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) işbirliği ile derneğin toplantı salonunda, müteahhitlere kazı çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı.

Denizli Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan, Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli’de faaliyet gösteren müteahhitlere birimin işleyiş ve çalışmalarını aktardı. Etkinliğe Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürü Ferit Bayram ve ekip arkadaşları ile DEİM Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirten ve müteahhitler katıldı.

DEİM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sunumu, Koordinasyon ve Ruhsat Birimi Sorumlusu ve İnşaat Mühendisi Naile Peker yaptı.Peker sunumunda, Kentte kurum ve kuruluşlar tarafından elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon, telekom gibi bir çok alanda kamu ya da özel kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak kazı çalışmaları ve arsa bağlantıları hakkında müteahhitlere bilgiler verdi. Sunumun ardından, çalışmaların uygulanması ile ilgili olarak, katılımcı müteahhitlerin soruları cevaplandırıldı. Karşılıklı soru cevap yöntemiyle tartışılan konular üzerinde bazı müteahhitler görüşlerini ve değerlendirmelerini ortaya koyarken, doğabilecek aksaklıkları dile getirdiler. Birim uzmanları da belli bir süreç yaşanacağına dikkat çekerek, bu süreç içinde çalışmaların nasıl yürütüleceği hakkında bilgiler aktardılar.

Şubenin çalışmaları ile ilgili olarak, Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürü ve İnşaat Mühendisi Ferit Bayram, “Büyükşehir olduktan sonra Fen İşleri Daire Başkanlığının altında Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü oluşturuldu. Denizli’de tüm kazı izinleri bu birim tarafından verilecek, tamiratlarla ilgili olarakta bu birim koordinasyonu sağlayacak. Vatandaşların kazılan yollar nedeniyle çok fazla etki görmemesi için, tamiratların bir an önce bitmesi sağlanacak. Aynı zamanda alt yapı kuruluşlarının da koordineli bir şekilde kazı yapmaları sağlanacak. Aynı yolda birden fazla kazı yapılmaması için, çalışma organizasyonlarımız devam edecek’’dedi.

DEİM Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirten ise, ‘’ Hiç kimse istemez ki caddesinde birden fazla kazı yapılsın, o sıkıntılara o çamura, o tozlara katlanılsın. Bu bir koordine, şehir daha koordineli hale gelecektir. Onun dışında direk parsel bazlı bağlantılarla ilişkileri söz konusu, bunlar ruhsatlandırılacak, bu ruhsat alınması şu anlama geliyor. Parsel bağlantıları da ileri dönemlerde arızaları minimize etmek, muhtemel arızalarda bunun sebeplisini cezalandırılmasını sağlamak. Yani büyükşehirin güzelliklerinden, gelişmelerden istifade etmek lazım, bu anlamda kadroların faaliyetli olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

MÜTEAHHİTLERE KAZI ÇALIŞMALARI BRİFİNGİ VERİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.