Mut’ta İsrail Protestosu

Mut’ta İsrail Protestosu
Mersin'in Mut ilçesinde Memur-Sen önderliğinde toplanan sivil toplum örgütleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.

- Mersin'in Mut ilçesinde Memur-Sen önderliğinde toplanan sivil toplum örgütleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.

Aralarında Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Mut Temsilcilikleri ile MUT-İM-DER, UMUT-DER, Anadolu Gençlik Derneği ve Semerkant Gönüllüleri Vakfı’nın yer aldığı sivil toplum örgütleri, İsrail’in Filistin’e karşı düzenlediği saldırıları protesto etti.

İnönü Caddesi üzerinde toplanan protestocu grup, ortak basın açıklamasında bulundu.

Yapılan basın açıklamasında, İsrail saldırıları İslam’a karşı yapılmış olarak değerlendirildi. Bu saldırılara tüm ümmetçe karşı durulması gerektiği belirtilen açıklamada, “Tüm dünya sessizliğini korurken, Ümmetle, Ümmetçe bu dava sırtlanılmalı, terörist, işgalci, Siyonist İsrail rejimi durdurulmalıdır. Gazze’de haksız yere öldürülen her bebeğin, her çocuğun, her bireyin katilleri cezasız kalmamalıdır” denildi.

Eğitim Bir-Sen Mut Temsilcisi Bünyamin Aydın tarafından okunan ortak basın açıklamasında "Kalbi Filistin’le, Gazze’yle, Kudüs’le atan değerli kardeşlerimiz, yeryüzünün gördüğü en büyük ve organize terör örgütü olan işgalci İsrail devleti, günlerdir Gazzeli kardeşlerimizin üstüne bomba yağdırmaktadır. Siyonist rejim bu saldırıyı, özellikle Ramazan ayında yapmaktadır. Canlı Yayından takip ettiğimiz kadarıyla özellikle sabah namazı saatlerinde, Ezan okunurken bu saldırılar yoğunlaşmaktadır. Bu saldırılar İslam’a yapılan saldırılardır. Kundaktaki bebeklerimiz, küçücük yavrularımız bu yoğun saldırı altında perişan durumdadırlar. Yaşamını yitiren kişi sayısı şimdiden yüzlerle ifade edilmektedir.

Bu katliamın, Siyonistlerin mazlum Filistin halkına yönelik ilk saldırısı olmadığı herkesin malumudur. Şehir dahi denemeyecek kadar küçük bir alana bir buçuk milyon insanın mahkûm edildiği Gazze şeridi, Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Siyonist ablukadan ötürü olağan hayatın dahi son derece ağır şartlarda sürdürüldüğü bölge, İsrail’in vahşice saldırılarına karşı savunmasız durumdadır.

Global aktörler Gazze’nin ahvalinden de, siyonistlerin zalim saldırılarından da haberdardır. Gazze’den gelen görüntüler, dünyanın dört bir yanına dağılarak vicdan sahiplerinin uykularını kaçırmıştır. Buna rağmen uluslararası güç odakları, siyonist zulmünü bir kenara bırakarak İsrail’e füze attığı bahanesiyle Haması kınamak için sıraya dizilmişlerdir" denildi.

BM'nin Filistin’in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmadığına da dikkat çekilen açıklamada, uluslararası kuruluşların ve batılı devletlerin çifte standardına tepki gösterildi. Açıklamada, tüm müslümanlara, Mısır’da darbecilerin, Suriye’de şebbihaların, Filistin’de siyonistlerin, Arakan’da Budistlerin, Doğu Türkistan’da Çin Devletinin cürümlerine karşı tek vücut olma çağrısında bulunuldu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Filistin’de yaşamını yitirenler için dua okundu. İsrail karşıtı sloganlar atan grup üyeleri, daha sonra sessiz bir şekilde dağılarak protesto eylemini sonlandırdı.

MUT’TA İSRAİL PROTESTOSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.